Keystone logo
ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

Bevezetés

Alapítva 1924-ben, Lille Graduate School of Journalism (ESJ Lille) az egyik az első, professzionális iskolák újságíróképző Európában. Ő a legidősebb a 14 iskola által elismert szakma Franciaországban.

A világítótorony végzett az iskola, a legrégibb, érvényes két év iskolázás 60 diák. Az első év Polymedia (rádió, televízió, újságok, iroda, web), a második specializálódott. Az utóbbi lehet tenni a tanulást.

Ez elérhető egy szelektív verseny szinten 3. Egy adott esemény kerül megrendezésre International Students. A verseny közösenLille Politikatudományi Intézet (Sciences Po Lille). Ez a megállapodás lehetővé teszi a diákok, hogy megkapja a végén iskoláztatás két oklevél: az ESJ Lille (elismert szakma), és hogy a IEP Lille (érdemes Grade 2 Master Political Science).

Az ESJ Lille fejlődött az évek során, amellett, hogy a történelem mértékben, egyéb tanfolyamok:

 • Mivel 2014 szeptemberében, az Akadémia ESJ Lille kínál utáni kompjárat. Beírt rekord (150 ülőhely), a minimális Bac. Ez a "háttér Újságírás ESJ Lille", egyedülálló Franciaországban, lehetővé teszi a diákok a diplomások, hogy kövesse egy bevezető képzés pályára a sajtó és a verseny előkészítése iskolákat a heti 10 órát. Hallgatók számára partner egyetemek Lille csatornák 1,2,3 ezen az úton is érvényesítheti a harmadik a kredit megszerzéséhez szükséges engedélyét évben a legjobb kezdeni az iskolai versenyt.
 • A regionális hetilapok meghalni, mint egy tizenöt éves hallgatók a regionális hetilapokban. Ez egy szakmai engedéllyel, ott lép verseny 2.
 • Újságíró és tudományos szféra (oklevéllel M2) formájában egy év újságírás diákok, akik már rendelkeznek egy egyetemi vagy Master 1 tudomány és a technológia. Belép verseny 4.
 • A nemzetközi mester meghal Media Management (Mi2M) (oklevéllel M2). Belépünk előfizetőknek a Master 1, tanítás távolról, a képzési platform.
 • Az előkészítő esélyegyenlőség kíséri a fiatalok kiválasztott tudományos és társadalmi szempontok előkészítésében felvételi vizsgák elismert újságíró iskolákban. Az ESJ Lille támogatja az összes képzési költségeket, amelyek mentesülnek a diákok ebben az osztályban.
 • TV-előkészítés lehetővé teszi jelöltek újságírás oktatási intézménytől, hogy a legjobb tanítás távolról, a képzési platform. Ez bekerül regisztráció.

Az iskola is fejleszti számos nemzetközi tevékenységet. Rendszeresen beavatkozik Európa sok országában, Afrikában és Ázsiában. Ő alapította 1994-ben Theophrastus Network, amely összehozza a 20 francia központok újságíróképző.

Az ESJ Lille törekszik a cserék és reflexió között újságírók és kutatók számára. Így közzé együttműködve Laval University (Quebec), Les Cahiers újságírás. Az iskola is akar gyakorolni a laboratóriumi funkció szolgálatában a szakma és a média.

Az iskola vezetése egyesület tagjai ötven tagja (információs szakemberek, alumni, a helyi hatóságok képviselői a regionális felsőoktatás, a regionális vállalatok, politikai, kulturális és gazdasági). A testület elnöke Louis Dreyfus, vezérigazgatója a Le Monde. A rendező Pierre Savary (újságíró, egykori hallgatója ESJ Lille, 65. promóció).

Helyszínek

 • Lille

  50, rue Gauthier-de-Châtillon 59046 Lille cedex France, 59046, Lille

Programok

  Kérdések