Keystone logo
ESME

ESME

ESME

Bevezetés

ESME : Az innováció szelleme határok nélkül

Az 1905-ben alapított ESME egy nonprofit magániskola, amely az Oktatási és Kutatási Minisztérium felügyelete alatt áll. Az iskola nagy hagyományokkal rendelkezik a mérnökök képzésében, széles, jól kidolgozott alappal, amely lehetővé teszi számukra, hogy a mérnöki munkaerőpiac bármely oldalára nehézségek nélkül bekerüljenek.

Egy elismert mérnöki iskola

A legjobb francia mérnöki és üzleti iskolák „Grandes Ecoles” konzorciumának tagja, az ESME aláírta az Erasmus Felsőoktatási Chartát, és tagja az „n+i” hálózatnak, a mérnöki iskolák nemzetközi hálózatának.

ESME küldetése a mérnökök képzése a legkorszerűbb kutatások révén. Ipari és nemzetközi partnerségekkel igyekszünk hozzájárulni a tudományos ismeretek gyarapításához és oktatásunk bővítéséhez.

71902_71901_rsz_axellericci_coreedusud.jpg

Diákélet Franciaországban

A rekreáció is szerepet játszik az ESME ben számos diákklubban, a sporttól a zenéig és a borozásig. Az iskolában szervezett számos társasági tevékenység kiváló alkalom a francia életmód megtapasztalására és új barátok megismerésére.

Emellett az iskola kiterjedt alumínium-hálózata és az iparági kapcsolatok erősítik a külföldi szakmai és karrierlehetőségek nemzetközi lehetőségeit.

Alapkutatás

ESME lehetőséget biztosít minden hallgató számára, hogy szorosan bekapcsolódjon a legmodernebb kutatásokba. Valójában a magas szintű interdiszciplináris oktatók elkötelezettek az alkalmazott kutatás iránt ipari és alapvető kapcsolatokon keresztül, valamint az alapkutatásunkon belüli tudományos kutatások mellett. A kutatási területek az energiarendszerektől az orvosi képalkotásig vagy például a törvényszéki tudományokig számos témakört lefednek.

A partnerségek között szerepelnek nemzetközi csoportok és induló vállalkozások, valamint olyan rangos nemzeti intézmények, mint az INSERM (Nemzeti Egészségügyi és Orvostudományi Kutatóintézet) vagy a CNRS (Nemzeti Tudományos Kutatóintézet). A hallgatók szakmai gyakorlatokon és projekteken keresztül kapcsolódnak ehhez a kutatási tevékenységhez. A legtöbb mesterképzésben részt vevő hallgató K+F projektet hajt végre egy vállalattal vagy kutatóintézettel együttműködve, egy oktató felügyelete mellett.

Helyszínek

  • Paris

    ESME 34 Rue de Fleurus, 75006, Paris

Programok

    Az intézmény a következőket is kínálja:

    Kérdések