We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

© Gdansk Foundation for Management Development
Gdansk Foundation for Management Development

Gdansk Foundation for Management Development

Gdansk Foundation for Management Development

Bevezetés

Kik vagyunk

Gdansk Foundation for Management Development (GFKM) egy képzési és tanácsadó cég, amely képzési, támogatási és fejlesztési projektek biztosítására szakosodott nagy és közepes méretű hazai és külföldi vállalatok vezetői és alkalmazottai számára.

Mi vagyunk az egyik legnagyobb és legtapasztaltabb képző intézmény Lengyelországban. Programok teljes skáláját kínáljuk, beleértve az Executive MBA-t, a vállalaton belüli képzést, a nyílt képzést, a posztgraduális tanulmányokat, a coaching programokat és a tanácsadói projekteket, amelyek biztosítják ügyfeleink számára az eredetiség és a gyakorlati érték kivételes szinergiáját.

Hogyan működünk

A GFKM-nél a legkorszerűbb és praktikus megoldásokat alkalmazzuk. Azonban nem használunk bizonyos módszereket pusztán a használatuk kedvéért. Ami számít, az a kitűzött célhoz képest optimális eredmények elérése. Az Executive MBA tanfolyamon, a fejlesztési és tanácsadói programok vagy tréningek során használt eszközöket gondosan kiválasztottuk, hogy a résztvevők a legtöbbet hozhassák ki az órákból.

Az általunk használt eszközök között a következők találhatók:

Tevékenység alapú tanulás

A GFKM-nél a képzések intenzív interaktív technikák alkalmazásával zajlanak, beleértve számos esettanulmányt, gyakorlatot, valós példákat, videókat és számítógépes szimulációkat. Az oktatók óráikon rendszeresen alkalmazzák az Activity Based Learning (tevékenységek végrehajtásán alapuló tanulás) módszert.

Az ABL célja megváltoztatja a tutor szerepét. Sokkal fontosabb számukra, hogy megkönnyítsék a tanulást, mintsem konkrét tudással rendelkező tekintélyek legyenek. Ha valakit érdekel valami, legyen az probléma, sport vagy más tevékenység, akkor az illetőt abban segítik, hogy többet megtudjon róla. A képzési témákat vonzó formában lehet bemutatni, ahol a játékok és a kísérletek utat nyitnak a további ismeretek felé.

Az Activity Based Learning azon felnőttek számára készült, akik leggyakrabban gyakorlati okokból tanulnak egy adott feladat elvégzése érdekében. A módszer abból áll, hogy a képzési folyamatot egy kiválasztott tevékenységnek rendelik alá. A résztvevők képzésük során elsajátítják az adott feladat (miniprojekt) elvégzéséhez és azon való munkához szükséges ismereteket és készségeket. Az ABL-módszert általában a legmegfelelőbbnek tartják az üzleti életben folytatott képzésekhez és a gyakorlati készségek elsajátításához.

SDI – Strength Development Inventory

Az SDI egy olyan eszköz, amely két helyzetben teszi lehetővé a motivációs tényezőkről való információszerzést:

  • amikor minden jól halad és
  • konfliktusok, viták és stresszes helyzetek esetén.

Kulcsfontosságú információ, hiszen lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük, miért vannak ránk hatással bizonyos emberek, és hogyan tudjuk őket befolyásolni! Ezen túlmenően megtanulhatjuk, hogyan ismerjük fel az emberek közötti kapcsolatok mögött rejlő valódi mechanizmusokat, és hogyan alakítsuk át nyelvünket az üzenet rugalmasabb és hatékonyabb közvetítésére.

A GFMD tanácsadóit egy brit cég képezte ki, hogy hatékony képzést nyújtsanak az SDI módszerrel. A workshopok során a hallgatók kérdőíveket töltenek ki, amelyek betekintést engednek viselkedésükbe az SDI módszer szerint.

Insights Discovery®

Az Insights Discovery egy olyan eszköz, amely támogatja szervezete és munkatársai fejlesztését. Ez egy kérdőív, amely az Ön munkakörnyezetének munkastílusait vizsgálja. A következő időszakban használható:

  • toborzás
  • az alkalmazottak közötti kommunikáció javítása
  • tárgyalások az ügyfelekkel – kereskedelmi stratégiáknál is jól működik
  • az alkalmazottak motiválása felettesük által a csapatépítés során

Helyszínek

  • Pomorska

    Aleja Grunwaldzka,472, 80-309, Pomorska

Kérdések