Keystone logo
Pforzheim University

Pforzheim University

Pforzheim University

Bevezetés

Pforzheim University megalakulása és történeti fejlődése sok szempontból kapcsolódik a regionális gazdaság fejlődéséhez, amely ma Európa egyik vezető üzleti régiója. Az ékszeripar különféle területein dolgozó szakemberek iránti igény az elmúlt 130 évben egy fontos alkalmazott tudományegyetem kialakulását eredményezte, különféle tanulmányokkal, amelyek Németországban egyedülállóak.

Pforzheim University","author_url":"","source":""}" alt="155183_155101_DSC_3099_klein.jpg" />

155183_155101_DSC_3099_klein.jpg

Pforzheim University az egyik legnagyobb a maga nemében Baden-Württemberg államban. A két volt független és sikeres alkalmazott tudományegyetem tervezői és közgazdasági egyetemének 1992-es egyesítése megalapozta az egyetem mérnöki tanszékét. Ma a Pforzheim University Tervező, Mérnöki, Gazdasági és Jogi Egyetem a társadalom lendületének és az emberekkel, erőforrásokkal és ötletekkel való kapcsolat modelljének tekinti magát. Tanulmányok és alkalmazott kutatási szolgáltatások kiváló eredmények elérése érdekében a tervezés, a mérnöki tudományok és a közgazdaságtan területén. Tanulmányaik befejezése után az egyetemi diplomások interkulturális módon képesek gyakorlati szükségleteiknek megfelelően gondolkodni és cselekedni.

Jelentkezési lap

A szakosodott területek egyedülálló sokfélesége a megalapozott alapkutatások alapján kitűnő előkészület a hallgatók műszaki és vezetési feladatainak. A Design School széles skáláját kínálja a vonzó tanulmányok tekintetében Ékszer és tárgyak a mindennapi élet, a vizuális kommunikáció, az ipari tervezés és a divat és a közlekedés tervezés. A Műszaki Főiskola a villamosmérnöki / informatikai, gépipari, üzleti és műszaki informatikai és műszaki informatika területén végzett tanulmányokat foglal magában.

A legszélesebb körű tananyagot a Business School kínálja. Olyan szakokat kínálnak, amelyek a beszerzésre és logisztikára, a nemzetközi marketingre, a marketingre, a piac- és kommunikációkutatásra, a reklámozásra, az ellenőrzésre, a pénzügyi és számviteli, az adózási és könyvvizsgálati, az üzleti információs rendszerek, a nemzetközi üzleti és az emberi erőforrás menedzsmentre irányulnak. Pforzheim University 1996 óta kínál üzleti jogi diplomát. Ezenkívül a Pforzheim University az összes karon széles körű a mesterképzés.

155184_155100_12-GroupFlipchart.jpg

A nemzetközi irodában több mint 100 partner egyetem van a világ minden táján. Ez lehetővé teszi azoknak a hallgatóknak a támogatását, akik külföldön szeretnék befejezni tanulmányaikat annak érdekében, hogy értékes tapasztalatot szerezzenek a tanulmányaik szempontjából. Az idegen nyelvek ismerete és az interkulturális kérdések megértése alapvető fontosságúvá vált a globalizáció modern korában.

Az interdiszciplináris gondolkodás a Pforzheim University nem pusztán adminisztráció kérdése. Valójában a különböző karok között átfedő tanfolyamok jobban tükrözik a mindennapi élet valóságát, ahol az üzleti diplomások szorosan együttműködnek mérnökökkel és tervezőkkel. Az interdiszciplináris szellemnek nagy szerepe van az alap- és mesterképzések kidolgozásában és elrendezésében is. A rendelkezésre álló kurzusok jellegzetes választékának, valamint a tanfolyamok minőségének és aktualitásának kombinációja és fejlesztése különösen fontos szerepet játszik az egyetem sikerében. Az elmélet és a gyakorlat összekapcsolása révén kialakuló pozitív szinergiahatásokat számos projekt és kutatási tevékenység dokumentálja, amelyeket az iparral és az üzleti közösséggel együttműködve hajtanak végre. Az Alkalmazott Kutatási Intézet, számos Steinbeis transzferközpont és az Ékszer-technológiai Intézet csak néhány példa erre az együttműködésre.

Pforzheimben az adott személy továbbra is a fókuszpont a diploma tanfolyamok sokfélesége és a hallgatók száma ellenére. Több mint 350 professzor, oktató és munkatársa intenzíven gondoskodik a hallgatókról. A hallgatók a tanulmányok kezdetétől, gyakran a tanfolyam befejezése után is támogatást kapnak, amely során sok professzor vállalja a mentor fontos szerepét. Az egész Németországot érintő versenyen a Pforzheim University létrehozhatott egy KEIM központot az új vállalkozások alapítói számára, hogy szakszerűen irányítsák a hallgatókat az önfoglalkoztatás felé.

Az egyetemi számítástechnikai központ támogatást nyújt az informatika területén megvalósuló gyakorlati oktatáshoz. 2003 óta a központ nagyon különleges szolgáltatást nyújt a hallgatóknak. Ez az innovatív szolgáltatás, amely Németországban első ízben működik, mobiltelefonon küld üzenetet a hallgatóknak a megfelelő időben történő tájékoztatására, amennyiben az előadásokat vagy a szemináriumokat meg kell szüntetni.

Az üzleti világban a pforzheimi diplomások minősége közismert. A pforzheimi diplomások elfogadhatóságát illetően az egyetemet időről időre a legjobb német egyetemek közé sorolták. Az egyetem gondozása, amely az akadémiai oktatást végzi, az egyik oka annak, hogy a Pforzheim University sok egyetemi végzettségű személy keresett alkalmazott jól ismert társaságokban.

155185_155102_Hutewerfen_MBA.jpg

Helyszínek

  • Pforzheim

    Hochschule Pforzheim University Tiefenbronner Str. 65, , 75175, Pforzheim

Kérdések