We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

© HTW Berlin, Alexander Rentsch
HTW Berlin University Of Applied Sciences

HTW Berlin University Of Applied Sciences

HTW Berlin University Of Applied Sciences

Bevezetés

Az HTW Berlin

Berlin legnagyobb Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Több mint 13 000 fős hallgatói létszámával a Hochschule für Technik und Wirtschaft (HTW) Berlin a legnagyobb berlini Alkalmazott Tudományok Egyeteme. Körülbelül 70 mérnöki, közgazdasági, informatikai, kulturális és formatervezési alap- és mesterképzéssel az általunk nyújtott képesítések skálája lenyűgöző. Mind a kompakt, mind a gyakorlatorientált képzéseink kiegészíthetők idegen nyelvek és kulcsfontosságú ismeretek oktatásával. Az egyetemi rangsorok folyamatosan a modern és professzionális oktatás egyik vezető szolgáltatójává emelnek bennünket. Létesítményeink között szerepel egy jól felszerelt könyvtár, egy modern számítástechnikai központ és sokféle sportolási lehetőség.

Díjnyertes egyetem

A kiváló tudományos hírnévnek örvendő HTW Berlin számos díjat kapott az egyetemi szektor kivételes innovációiért; belső irányítási reformjainkért; a kis- és középvállalkozások, induló vállalkozások számára kínált konzultációs és szolgáltatási csomagok; valamint a nemek közötti egyenlőség és a korlátok szabadsága iránti elkötelezettségünkért. Az egyetemi rangsorok folyamatosan a modern és professzionális oktatás egyik vezető szolgáltatójává emelnek bennünket.

Tanulás, oktatás és kutatás két helyszínen

A(z) HTW Berlin intézményben végzett tanulmányok, oktatások és kutatások két helyszínen zajlanak: a treskowallee campuson Karlshorstban és a Wilhelminenhof kampuszon Oberschöneweideben. Mindkét helyszín hosszú és büszke múltra tekint vissza: a Treskowallee campus műemlék épületei korábban iskolaként, az NDK-ban pedig a Közgazdasági Főiskolaként működtek. A Wilhelminenhof campus hosszú és gazdag hagyományokkal rendelkezik az ipari innováció központjaként. Berlin délkeleti részén található, és két híres cégnek adott otthont, az Allgemeine Elektrizitäts-Gesellschaft (AEG) és a Kabelwerke Oberspree (KWO).

Helyszínek

 • Berlin

  Treskowallee 8, 10318 Berlin, Germany

  • Berlin

   Treskowalle 8, 10318, Berlin

   Kérdések