Keystone logo

Karl Landsteiner University of Health Sciences

A logo

Bevezetés

Az egyetem célja, hogy az egészséggel kapcsolatos tudomány és technológia előrehaladásában úttörő szerepet töltsön be, négy tudományterületre összpontosítva: egészségtudományok, humán gyógyászat, pszichoterápia és tanácsadás, valamint neurorehabilitáció.

A nemzetközi szemléletmódot, az interdiszciplináris tervezést és az orvosbiológiai mérnöki és egészségügyi közgazdasági hangsúlyt fektető továbbképző tanfolyamok széles skáláját értékes kiegészítő lesz az osztrák állami egyetemeken kínált tanfolyamoknak.

A felsőoktatási és egészségügyi szolgáltatási ágazatok szakértői csoportja alkotja az egyetemi képzési program tanácsadó testületét. Az egyetem a Bécsi Egyetem, a Krems Duna Egyetem, az IMC Krems Egyetem, a Bécsi Műszaki Egyetem, az Alsó-ausztriai kórházi bizalom, a NÖ Landeskliniken-Holding és a Bázeli Egyetem szakértői.

Küldetésnyilatkozat

A jövő új perspektívákat igényel az egészségügy terén. Meg kell találni a problémákat a növekvő populációk, a hosszabb várható élettartam, a növekvő költségek és a magasan képzett szakemberek növekvő igénye miatt.

Úgy látjuk, hogy úttörő szerepet tölt be az orvostudomány és az egészségügy területén az oktatás és a kutatás innovációjában, és egy olyan katalizátor, amely a társadalom számára előnyös lesz.

Egy olyan átfogó, holisztikus megközelítés részeként, amely a fizikai, szellemi és lelki jó közérzet egészségét látja, négy olyan tudományágat hoztunk össze, amelyek meghatározó hatást gyakorolnak az egészségpolitikára - az egészségügyre, az emberi orvostudományra, a pszichoterápiára és a tanácsadásra, és neurorehabilitation - az egészségtudományok zászlaja alatt. A biomedicinológia és az egészséggazdaságtan szakos hallgatók képezik a szakképzési programok fontos részét.

A humán orvostudomány, az orvostudományi mérnöki és az egészségügyi közgazdaságtan egymással összefüggő területeinek kiemelt fontossága az integratív, interdiszciplináris filozófiánk másik aspektusa. A három tudományág közötti kölcsönhatás új szakterületeket nyit meg az akadémiai tanulmányok és kutatások számára az egészségügyi szakemberek számára, akik nagy a kereslet a nemzetközi munkaerőpiacon.

célok

Karl Landsteiner University of Health Sciences oktatja a következő generációs egészségügyi szakembereket és orvosokat. Úttörők lesznek az új kutatási területeken és a zászlótartók számára egy interdiszciplináris megközelítésben az egészségügy és az orvostudomány számára. Új szabványokat fogalmaznak meg a megelőzésre, diagnózisra és kezelésre, valamint a 21. századi betegségekre és orvosi állapotokra.

Egészségtudományi, humán orvosi, pszichoterápiás és tanácsadási, valamint neurorehabilitációs képzési programok fejlesztik a diákok kommunikációját, szakmai és problémamegoldó készségeit. A St. Pölten, a Krems és a Tulln partner kórházak hálózatának köszönhetően minőségi, kutatási alapú oktatást biztosítunk a hallgatóknak, és kiváló nemzetközi hírnévvel rendelkező kiváló klinikai kutatásokat végeznek.

A Karl Landsteiner Egyetem középpontjában a biomedikai mérnöki és egészségügyi közgazdaságtan áll. Mindkét tantárgy szerves részét képezi a legmodernebb tantervünknek és a képzési programok és kutatási kezdeményezések alapvető elemeinek. Munkatársaink képesek megérteni az újítások hatását az orvosbiológiai mérnöki feladatokra és kezelni az egészségügyi politikák által támasztott kihívásokat.

A kereslet-alapú képzési programok erős nemzetközi fókusszal az első osztályú oktatás, az új szakmák, az értékes kutatások és az innovatív vállalkozások alapjait képezik. Ez a kombináció viszont a betegek számára biztosít hozzáférést a csúcsminőségű egészségügyi szolgáltatásokhoz, melyeket az élvonalbeli oktatás, kutatás és technológia támogat.

Helyszínek

  • Karl Landsteiner University of Health Sciences Dr.-Karl-Dorrek-Straße 30 A-3500 Krems an der Donau, 3500, Krems an der Donau

Kérdések