Keystone logo
L'Ecole de Guerre Economique MBA speciális stratégia és gazdasági intelligencia
L'Ecole de Guerre Economique

MBA speciális stratégia és gazdasági intelligencia

Paris, Franciaország

1 Years

Francia

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 12 500 / per year

Az egyetemen

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

Az eduniversális palmaresben 2002 óta az első helyen a franciaországi oktatási referencia, a SIE MBA szakosodott gazdasági hírszerzési stratégiája is hozzáférést biztosít a „Szakértelem (gazdasági intelligencia)” címhez, az I. szinthez, amelyet a Nemzeti Szakmai Minősítések Könyvtárában (RNCP) regisztráltak. .

A tanítási központ (stratégiai és gazdasági intelligencia referenciaprogramja) és az IE alkalmazott kutatóközpontja köré szerveződött ez az úttörő struktúra Európában határozottan egy transzdiszciplináris megközelítésben van a hatalom egyensúlyának olvasásában. International.

Míg a gazdasági háború fogalma sok bizonytalanságot, nem ismeretelméleti, de ideológiai jellegű, az elmúlt években végzett elméleti kutatás most már a versenyképes konfrontációkra vonatkozó megközelítésünk tisztázására és validálására irányul.

MercurIE professzionalizációs programja

Szakmai program a gazdasági intelligenciában

A MercurIE az EGE egyik tanítási válasza, amely lehetővé teszi a hallgató számára a "Gazdasági intelligencia stratégia EIS" alapképzését, hogy megértse a vállalat által kifejlesztett stratégiai tengelyeket.

Csapat szerint a diákok egy nagy csoport, egy kkv vagy egy köz- vagy közszféra szereplőjének vezetése érdekében dolgoznak, hogy olyan tanulmányt folytassanak, amely a tanított módszer tökéletes manipulációját igényli.

A diákok az iskola tanárának és a partnervállalat vezetőinek 8 hónapja, egy napja alatt, a diákok újra meghatározzák a tanulmány témáját, létrehozzák a megfigyelési és gyűjtési rendszert. információkat, a tanulmányt a szakértők és a helyszíni műveletek (kereskedelmi bemutatók, látogatások?) ülésén végzik el, és véglegesítsék a dokumentumot a követendő ajánlások egy sorával.

Ezután támogatniuk kell munkájukat az érintett osztályon belüli bemutatással.

Ez a MercurIE program sokkal több, mint szakmai gyakorlat, mivel lehetőséget ad a hallgatóknak a tanított program egészének vagy egy részének alkalmazására, és olyan rangos struktúrákon belül fejleszti az együttműködési munkát, mint az EADS Csoport Innovációs Művei, az EDF K + F-je, a GDF Suez Stratégiai Osztálya , az Ökológiai Minisztérium EI osztálya, a Carrefour EI osztálya, a Canal Plus csoport biztonsági osztálya, ESA, Prometheus.

Rangsorok

A program eredménye

Ideális Diákok

Tanterv

Karrierlehetőségek

Belépők

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

  • MBA Nemzetközi Menedzsment – Üzleti modellek a körforgásos gazdasághoz
    • Reutlingen, Németország
  • Master of Business Administration (MBA)
    • Online