Keystone logo

Masaryk University Faculty of Economics and Administration

A logo

Bevezetés

Rólunk

A Közgazdasági és Közigazgatási Kar 1991-ben alakult a Masaryk Egyetem első karaként, amelyet a bársonyos forradalom után hoztak létre. A kar ma már csaknem háromezer hallgatónak ad gazdasági oktatást nemcsak cseh, hanem angol és francia nyelven is. A kar a magas színvonalú oktatás mellett a kutatásra helyezi a hangsúlyt: intézeteinkben a legkülönbözőbb szakértői témákkal foglalkozó kiváló tudósok tevékenykednek. A FEA MU Stratégiai Tervéből megtudhatja, hol tart jelenleg a kar.

Teljesítmény

Első színvonalú oktatás. Kívánatos diplomások. Felső szintű kutatás. Nemzetközi együttműködés. Szakértői cikkek folyóiratokban. Kommentárok a gazdasági hírekhez. Együttműködés hozzáértő partnerekkel. Teljes gázzal dolgozunk diákjainkért.

Hatékonyság

Közgazdászként standard feletti hatékonyságot érünk el az erőforrás-gazdálkodásban. Emellett partnereink is támogatnak bennünket a gyakorlati hallgatói képzés lebonyolításában vagy a kari rendezvények anyagi támogatásában. Ki tudjuk hozni a legjobbat egy rossz helyzetből. Takarékosak vagyunk, de nem az oktatás minőségének rovására.

Szolidaritás

Legfőbb küldetésünk az oktatás színvonalának emelése, de törődünk a régió életminőségének vagy a kultúra javításával is. Számos rendezvényt szervezünk és részt veszünk az oktatók és a nagyközönség számára. Felelősséget érezünk a kar és a társadalom iránt egyaránt.

Díjak és oklevelek

AIESEC partner kar
A Közgazdasági és Közigazgatási Kar megkapta a 2017-es Partner Kar díjat az AIESEC brünni fiókjától.

EAPAA akkreditáció
A kart a tekintélyes nemzetközi szövetség, az EAPAA a Közgazdasági és Közigazgatási Programért akkreditálta. Az Egyesület álláspontja szerint a program megfelel a nemzetközi követelményeknek, amelyek a közigazgatásra fókuszáló képzéseken nyugszanak.

ACCA akkreditáció
A kar rangos ACCA akkreditációt kapott. A hallgatók ACA bizonyítványt szerezhetnek, amely bizonyítja a számviteli és pénzügyi szakemberek alapos elméleti és gyakorlati ismereteit.

Statisztika

  • 1994 óta több mint 14 000 sikeres diplomás
  • 2 995 nappali tagozatos hallgató
  • 220 alkalmazott, köztük 15 professzor és 28 fő oktató

    Helyszínek

    • Masaryk university Faculty of Economics and Administration Lipová 41a , 602 00, Brno

    Kérdések