Keystone logo

National Chung Cheng University

A logo

Bevezetés

Az első nyilvános egyetem után alapított Tajvan gazdasági fellendülés az 1980-as években, Nemzeti Chung Cheng Egyetem tört föld ügyvezető Yuan telt el a tervet, hogy építsenek az egyetem 1986-ban tiszteletére a néhai elnök Csang Kaj-sek, és dolgozzon ki a felsőoktatás, a Yun-lin, Chia-yi, és Tainan területeken. Ezt hivatalosan alakult július 1-jén 1989 Dr. LIN Ching-Jiang, hogy az első elnöke az egyetem. A korai szakaszban az egyetem, főiskola öt állítottak fel: a Főiskola Bölcsészettudományi, a College of Sciences, a College of Social Sciences, a College of Engineering, és a College of Management.

Dr. Cheng Kuo-Shung, aki szolgált ideje három év október 21, 1996, hogy 1999. október 21 volt, a 2. Egyetem elnöke a CCU történetében. Hivatali ideje alatt, a College of Law és a College of Education alapítottak 1998-ban és 1999-ben. Összességében, az egyetem jelenleg áll, hét Főiskolák kínál 29 Egyetemi Programok, 44 Master programok, 29 PhD Programok, 17-szolgáltató egyetemi programok. Az egyetem több mint 960 kar / személyzet tagjai, és mintegy 12.000 diák.

Mint a kutatás-orientált University, CCU célja, hogy a hallgatók a fejlett készségek és alapos ismerete terén a humán, a természettudományok, a technológia, a jog és irányítás. Az oktatás a bölcsész és a tudomány, CCU elvárja a diákok megtanulják, hogy hatékonyan kezelni összetettsége kihívások a 21. században.

Építve az alapja az elmúlt 20 évben, a jelenlegi elnök, Dr. Fong, Zhang Hua, a vezető az egyetem továbbra is törekedni tudományos kiválóság, nemzetköziség és aktív kölcsönhatás a nemzetközi közösség.

Campus Környezetvédelem

A campus található a központi része a Chia-yi megye, 15 km-re a város Chia-yi, ami körülbelül 250 kilométerre délre Taipei. A campus foglal egy nyitott táj 132 hektár, egy dombon, több mint 200.000 fák különböző fajok. Egy campus túra, az egyik lehet lepődni az elegáns épületek a különböző építészeti stílusok, körül magas fák, nyitott terek zöld, és kanyargós úton kétoldalt virágzó fák és bokrok virágzó a különböző évszakokban. A campus maga egy gyönyörű park derű és a nyitottság, és a szó szoros értelmében egy kis friss levegőt képest a tajvani több városi egyetemen. Nézve a síkságon alábbi Egyetem hasonlít egy pompás palota, egy dombon. Annak ellenére, hogy a kép az egyetemi, mint a látszólag a kizárt elefántcsont torony, az egyetem valójában barátságos mindenki számára nyitott, és ez szolgál a közösség sok.

Az Administration Building központjában campus kanyargós, kínai stílusú lépésről piramis, jár, mint egy alapozó fókuszpontja a tevékenység zajlik körülötte. Előtte széles tégla vezető út a főkapu a campus. Az út le van tiltva a motoros közlekedés gyalogos és kerékpározás, a fő útvonal a diákok belépő és azt elhagyó campus. A szemközti oldalon az egyik talál egy újabb tégla sétány által határolt fák és zöldterületek. Ez sétány vezet a lenyűgöző tégla piazza előtt helyezkedik el a campus fő Auditorium, és nyílik egy kör alakú víz funkció, amely egy közös mérföldkő és találkozóhelye.

Szemben az Auditorium a könyvtári és információs épület, impozáns, tornyos mérföldkő az egyetem. Már több mint 891.610 könyv, 7315 folyóiratok és több mint 1.212.927 mikrofilm, mikrofilmlapok és CD-ROM-ok (2010/01/17 frissítve). Számítástechnikai Központ segíti a kutatást, a számítógéppel támogatott oktatás, on-line regisztrációs szolgáltatások, videokonferencia, távolsági tanulás és más multimédiás szolgáltatásokat. A könyvtár Audio-Visual Center rendelkezik a legfrissebb, high-tech AV berendezések. A Központi Könyvtár, a nap fedett belső udvar egészíti természetes fény az olvasás területeken. Ez egy nagy öröm, hogy tanulmányi és kutatási ebben a tágas és nyugodt környezetben.

A Gimnázium egyik legszebb és drága szerkezetek a dél-tajvani. Két olimpiai méretű úszómedence (egy beltéri és egy kültéri), ​​a görkorcsolya pálya, bowlingpálya, és fedett csarnok kosárlabda, röplabda, tollaslabda,. Ezen kívül van szoba Judo, súlyemelés és köredzés, beltéri sziklamászó fallal, szabadtéri olimpiai atlétikai stadion, és természetesen, ping-pong lehetőség. Végül, de nem utolsósorban, a burjánzó campus is van egy golfpálya 20 fairway.

A Student Activity Center található nyugalom tó. A szerkezet maga nagyon egyedi, különböző magasságokban a belső teret. Ezekből padló lehet egy gyönyörű kilátás nyílik a szépen ívelt hídon átkelés a tó. A földszinten tágas határolt egyik oldalán a tó, a másik az egyik a különböző kávézók a központ, és a másik egy széles lépcsőn. Ez a terület gyakran a színpad különböző hallgatói csoport teljesítményét és tevékenységeket.

A tó egy kedvenc hely a látogatók és a tagok az Egyetem közösség. Egy napsütéses napon az egyik megtalálja a családok és a gyermekek sétálnak végig a kő járdák. Hamarosan összeházasodnak párok, teljes esküvői ruhában, gyakran látható pózol esküvő portrék. Hattyúk, kacsák, fürj, teknősök, halak és a különböző fajok alkotnak saját közösségükben a tavon. Azt, hogy ezt a szép része a campus vonzó család menedéket a szomszédos városok és megyék, valamint a hely a romantikus sétákat az utat a tó körül.

Az épületek a hét Főiskolák tarkított egy parkszerű campus, mindegyik a maga különleges építészeti stílusú szimbolikus értelmét és egyéniség. Mindannyian ház különböző pihenő területek, diák fut kávézók és kis udvarok.

Helyszínek

  • No.168, Sec. 1, University Rd., Min-Hsiung Township, Chia-yi County 621, , Chiayi City

Kérdések