Keystone logo
Paris School of Economics

Paris School of Economics

Paris School of Economics

Bevezetés

A tudományos együttműködés alapítványaként (Fondation de Coopération Scientifique) alapította a CNRS, az École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), az École normale supérieure (ENS-PSL), az École des Ponts ParisTech, az INRAE és az Université A Paris 1 Panthéon-Sorbonne, a Paris School of Economics közel 140 kutatóból és 150 doktorjelöltből álló közösségből áll.

A PSE kutatásokat folytat és közgazdász tanfolyamokat tart a legmagasabb nemzetközi szinten, aktívan ösztönzi a gazdasági elemzők és más társadalomtudósok közötti csereprogramokat, hozzájárul a gazdaságpolitikai vitákhoz, és tudományos kutatását elérhetővé teszi a nagyközönség számára.

A Paris School of Economics Európa vezető gazdasági tanszéke és a világ öt legjobbja közé tartozik a RePEc rangsor szerint.

A Program a Investment in the Future (PIA) által kijelölt egyetemi kutatóiskola (EUR), a Paris Graduate School of Economics (PgSE) néven, és ezáltal 10 év alatt 23 millió euróval részesült.

A PSE igazgatótanácsa, amelynek elnöke Jean-Pierre-Danthine, magában foglalja az alapító tagintézményeket és a PSE tudományos partnereit, valamint más képzett személyeket. A PSE igazgatója Jean-Olivier Hairault, akit az Igazgatótanács nevez ki a CLEOR (a PSE tudományos és igazgatási személyzetének képviselőiből álló tanács) tanácsára. A Tudományos Tanács vezető nemzetközi tudományos személyiségeket foglal magában, Pierre-André Chiappori vezetésével. A PSE Etikai Bizottsága figyelemmel kíséri etikai alapokmányának alkalmazását, Mireille Chiroleu-Assouline irányításával.

155157_pexels-photo-6141084.jpeg

Etika

PSE Etikai Charta

A PSE oktatása és kutatása a legmagasabb etikai normákon alapul. Értékeink tükröződnek kutatásaink integritásában, etikájában, kiválóságában és függetlenségében, a PSE közösség minden tagjának tiszteletben tartásában, valamint társadalmi, polgári és környezeti felelősségünkben.

Intézményként a PSE elkötelezett amellett, hogy minden tevékenységében felelősségteljes megközelítést alkalmaz, és biztosítja valamennyi résztvevő (hallgatók, tanárok, kutatók és támogató személyzet) iránti elkötelezettségét. A PSE minden megfelelő lépést megtesz, kollegiális módon annak biztosítása érdekében, hogy értékei irányítsák mindenki viselkedését.

Ennek érdekében a PSE etikai bizottságot hoz létre, amelynek célja meghatározni az alább felsorolt értékek tiszteletben tartásával járó kötelezettségek formáját és tartalmát, valamint meghatározni azokat az eljárásokat, amelyek garantálják az intézmény és valamennyi tagja ezen elvek betartását. .

A PSE közösség PSE által akkreditált tanfolyamok hallgatóiból áll, Ph.D. a PSE-hez kötődő jelöltek, a PSE alkalmazottai, a PJSE tagjai, valamint minden, a PSE-hez kapcsolódó vagy kapcsolt kutató és tanár-kutató, függetlenül attól a tudományos intézménytől, amelyhez kötődnek.

Az értékeink

 1. A tudományos integritás
 2. A kutatás szabadsága és függetlensége
 3. Mindenki tiszteletben tartása
 4. Társadalmi, polgári és környezeti felelősség

Az Etikai Bizottság

Az Etikai Bizottság a CLEOR ága. A PSE-PJSE vezetőségének képviselője vezetésével hét másik állandó tagot képvisel, akik Ph.D. jelöltek, kutatók, valamint adminisztratív és technikai személyzet.

EUR - Párizsi Közgazdasági Egyetem

A „Paris Graduate School of Economics (PgSE)” című PSE projektet az „Écoles Universitaires de Recherche, EUR” (Egyetemi Kutatóiskolák), a PIA3 (Beruházások a jövőbe) projektpályázati felhívás első fordulójában választották ki. A program kiterjeszti a Labex OSE (Open up Economics) tevékenységeket, és célja a legmagasabb szintű kutatás integrálása a tanítás kiválóságával.

Az Agence Nationale de la Recherche vezetésével, a Felsőoktatási, Kutatási és Innovációs Minisztérium és a Beruházási Általános Bizottság (CGI) kezdeményezésével ennek az EUR projektnek a célja, hogy a kormány tervével összhangban népszerűsítse az érettségi iskolai modelljét Franciaországban. hogy „megerősítsük hatásunkat és nemzetközi hírnevünket […] egy vagy több tudományos területen azáltal, hogy összefogjuk a mestereket és a Ph.D. tanfolyamok egy vagy több területen egy vagy több felső szintű kutatóintézet támogatásával ”.

Céljaink

A párizsi Közgazdaságtudományi Iskola a Labex OSE révén szerzett tapasztalatokra épít, hogy tevékenységeit és lehetőségeit nagymértékben kibővítse egy posztgraduális képzéssel - Masters and Ph.D. - világszintű közgazdasági tanulmányi program, a tudományos célok - módszerek, tárgyak, adatok - bővítése és diverzifikálása, valamint a más tudományterületekkel folytatott cserék elmélyítése, mindeközben folytatva a kapcsolatot az alapító intézményekkel, laboratóriumokkal, valamint a PSE és az OSE partnereivel.

155158_pexels-photo-5965713.jpeg

Jourdan Campus (PSE / ENS)

A campus megújítása (2013 - 2017)

2017. február 23-án François Hollande elnök hivatalosan felavatta az ENS-PSE új, több mint 12 000 m²-es épületét, amely a Jourdan campuson található, Párizs 14. kerületében. Jelen volt az iskolákért, a felsőoktatásért és a kutatásért felelős miniszter, Najat Vallaud-Belkacem, Párizs polgármestere, Anne Hidalgo és a Île de France regionális tanácsának elnöke, Valérie Pécresse.

Legfontosabb dátumok

2007 - Az Ile-de-France régió, többségében Párizs városa és a francia állam a többiek mellett úgy döntött, hogy finanszírozzák a Jourdan campus új épületének építését a PSE és az ENS számára.

2011 - A TVAA ügynökség (Thierry Van de Wyngaert, Véronique Feigel Associated Architects) ambiciózus és elegáns projektet javasolt közvetlen környezetének építészeti hagyományaiban. Lásd a modelleket és a 3D-s projektet.

2017 - A 2013 őszén kezdődött építkezés 2017 elején ér véget, amikor a PSE közösség egyetlen egyetemen gyűlik össze: tudjon meg többet az egyetem megújításáról. Az avatás 2017. február 23-án volt (olvassa el ezt a hírt). 2017-ben a PSE is ünnepli 10 éves évfordulóját!

Kulcsfigurák

49 millió euró (vegyes kiadások): 31,5 millió euró Régió Ile-de-France, 14,5 millió euró állam, 3 millió euró párizsi városháza

Új, 12 500 m²-es épület (1 hektáros campuson): 6300 m² PSE, 3900 m² ENS, 2300 m² közös - beleértve 300 férőhelyes amfiteátrumot, 870 m²-es SHS könyvtárat, több mint 50 000 könyvvel, diákotthont. ..

Közel 2000 felhasználó: diákok, tanárok, kutatók és adminisztrátorok ENS és PSE.

Az épület a „Bâtiments Tertiaires Démarche HQE / Label BBC Effinergie” tanúsítvánnyal rendelkezik.

Helyszínek

 • Paris

  48 Boulevard Jourdan, 75014 Paris, 75014, Paris

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések