We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

Bevezetés

115513_SIBE_Verbundlogo_2019_schwarz_transparent.png

2013 júliusában a Német Rektori Konferencia 392 hivatalosan elismert felsőoktatási intézményt tart nyilván Németországban, amelyek közül 110 kapta meg a Ph.D. fokozat odaítélésének jogát. fokon. És bár ezen intézmények többsége állami, csak 11 magántulajdonban van. A Steinbeis Egyetem egyike ezeknek a 11. (Hochschulrektorenkonferenz (HRK), Hochschulkompass 2013) 1998-ban alapították, az európai bolognai folyamat hatására, és önmagát a dolgozó szakemberek egyetemi, posztgraduális és posztgraduális képesítésének szolgáltatójaként értelmezi. És míg egyesek megfizethető, részmunkaidőben elérhető diplomákat keresnek, amelyek a lehető legkevésbé zavarják a munkabeosztást és a személyes kötelezettségeket, mások szívesen áldoznak több időt és erőfeszítést annak érdekében, hogy mélyebben elmerüljenek a témában, és elismertebb diplomákat szerezzenek. , amelyek optimális esetben a magasabb árakat indokoló karrier lökést okoznak.

A SUB-nál ezeket a különböző csoportokat különböző iskolák szolgálják ki. A School of International Business and Entrepreneurship ( SIBE ) a SUB vezetési és menedzsment karának posztgraduális iskolája, amely képzési programokat folytat olyan igényes, ambiciózus, felfelé mozgékony dolgozó szakemberek számára, akik arra vágynak, hogy jobban hozzájárulhassanak munkaadóik sikeréhez. vagy saját céget, és jutalmat kap a jobb karrierlehetőségek és sikerek révén.

Ki adja az akkreditációs pecsétet a SIBE Master Programnak?

A SIBE képzési programjait rendszeresen felülvizsgálja és értékeli a Nemzetközi Üzleti Adminisztrációs Akkreditációs Alapítvány (FIBAA) a rutin akkreditáció során. A FIBAA egy európai, nemzetközi orientációjú felsőoktatási minőségbiztosítási és minőségfejlesztési ügynökség. A FIBAA által a tanulmányi és oktatási intézmények kurzusainak értékelésére, tanúsítására és akkreditálására használt értékelési kritériumokat és módszereket nemzetközi bizottságok dolgozzák ki. A FIBAA globális hálózatot tart fenn, és szorosan együttműködik a nemzetközi szervezetekkel olyan kérdésekben, mint a minőségi szabványok és minőségirányítási eljárások összehasonlíthatósága. SIBE tanfolyamokat 2003 óta figyeli és értékeli a FIBAA. A kurzusok többszörösen meghaladták a FIBAA mesterképzési követelményeit. Az »Egyetemi minőségbiztosítás és fejlesztés« témakörben a FIBAA »Kiváló« minősítést kapott. 2015. május 13-án első alkalommal került sor a SIBE Általános Menedzsment MA és M.Sc. a nemzetközi menedzsmentben Prémium pecsétet kaptak. Így a SIBE programjai a prémium akkreditációval rendelkező 3%-os mesterképzések közül kettő.

Helyszínek

 • Herrenberg

  Kalkofenstr. 53

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések