Keystone logo
Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Bevezetés

Európa egyik legjobb üzleti iskolák

Nem kell messzire menni otthonról, hogy tanulmányozza az egyik legjobb Üzleti iskolák Európában. A misszió az SSE Riga az, hogy state-of-the-art oktatás közgazdasági és üzleti, amely hozzájárul a gazdasági és társadalmi fejlődés a régióban, különösen a balti országokban.

Az első osztály a diákok elismerte, hogy SSE Riga 1994-ben Azóta több mint 1800 diák lépett be az ajtón, az Iskola szecessziós épület Strelnieku iela 4a.

"Azáltal, hogy az oktatás, amely versenyképes az európai szintű, SSE Riga ad a tehetséges diákok lehetőséget balti marad" otthon ", nem megy külföldre tanulmányok. Ellenkező esetben, a legtehetségesebb esetleg elhagyják a régiót, és ha már megtette, akkor nehéz lesz, hogy rávegyék őket vissza ", mondja Anders Paalzow, SSE Riga rektor.

Küldetés

A misszió az SSE Riga volt, a kezdetektől fogva, 1994-ben, hogy egy state-of-the-art oktatás üzleti és közgazdasági, amely hozzájárul a gazdasági és társadalmi fejlődés a régióban, különösen Észtországban, Lettországban és Litvániában.

A küldetés is a kutatás, és SSE Riga kell készítenie state-of-the-art kutatás, amely fontos a balti országok, valamint az iskola aktívan részt kell vennie, és elősegíti nyilvános vitát a hatáskörébe tartozó területeken.

Intézmény

A Stockholm School of Economics Rigában (SSE Riga) 1994-ben alakult meg a Stockholm School of Economics (SSE) támogatásával a svéd kormány, valamint az Oktatási Minisztérium lett nevében Lettországban.

2010 óta SSE Riga tulajdonosa egy alapítvány által létrehozott SSE, a Lett Egyetem és az SSE Riga Öregdiák Egyesület. A műveletek SSE Riga szabályozza az Alapszabály az SSE Riga Alapítvány, amelyet már elfogadott valamennyi alapító, és az egyik legfontosabb feladata az új alapítvány célja, hogy az anyagi források az iskola.

Az SSE Riga főépületben található Strelnieku iela 4a. Az épület egy figyelemre méltó szerkezet, és egy építészeti műemlék országos jelentőségű szívében Riga Jugendstil (szecesszió) járásban. A kerület szerepel az UNESCO Világörökség részét képezi.

Az első SSE Riga elnök

A létesítmény a SSE Riga volt nagymértékben egy ember víziója - Staffan Burenstam Linder (1930-2000). Ő volt az elnöke a SSE és, hogy a látás egy embere, ő volt az alapító atyja SSE Riga.

Az 1990-es években, amikor a balti országok (Észtország, Lettország és Litvánia) visszanyerte függetlenségét, miután közel 50 éves szovjet uralom, Staffan Burenstam Linder, volt svéd országgyűlési képviselő és kereskedelmi miniszter, elnöke volt SSE. Megnyomta a gondolat, hogy a School of Economics létre kell hozni, szolgálja a balti országokat, és amely intenzív képzés egy új generációs balti vezetők, akiknek az angol a tanítás nyelvén. A svéd kormány támogatta az ötletet, és így tett a lett hatóságok. A kormányközi megállapodást írtak alá 1993 között SSE nevében eljáró, a svéd kormány és az lett az Oktatási Minisztérium. A Staffan Linder Burenstam Alapítványt a család és a barátok, hogy megemlékezzenek 2001 SSE Riga alapítója és jótevője. Minden évben két ösztöndíjat, legfeljebb 100000 SEK (hozzávetőleg EUR 7000) kapnak, hogy támogassák SSE Riga diplomások, akik mennek, hogy a skandináv ország további mesteri vagy doktori szintű vizsgálatok.

Az első év

Július 11-én 1994 az első osztályú BSc. diák üdvözölte az iskola első rektora, Jan-Erik Vahlne. A felújítási munkát az iskola épület Strelnieku iela 4a nem fejeződött be, így az első hónapot töltött a Lett Egyetem, a Kar Földrajz. November 8-án 1994-ben a iskola épülete Strelnieku iela avatták jelenlétében HM király Carl Gustaf XVI Svédország és HE elnöke Guntis Ulmanis Lettország.

Az első osztály áll 56 diák, mindegyik Lettország. Egy évvel később volt a diákok mind a három balti ország és az osztály létszáma bővült a 100, és néhány évvel később 115. A BSc. program indult, mint egy kétéves program osztályokban július elején és a folyamatos gyakorlatilag szünet nélkül. 1998-ban a BSc. programot bővült egy három éves program, amely ma összhangban van az Európai Unió bolognai felsőoktatási keretek.

Terjeszkedés

Párhuzamosan a fejlesztés a BSc. program az iskola fejlesztette Executive Education egységet. A kezdetektől fogva, az egység szolgált a nevelési igényeinek a lett és a svéd üzleti közösségek, valamint a lett kormány a következő területeken: üzleti, menedzsment és a közgazdaságtan.

Az első évtizedben a 21. század számos jelentős fejlesztések: A dob az SSE Riga Executive MBA program a 2003-ban nyitotta meg az SSE Riga élmény egy új csoport diák; A balti országok csatlakozása az Európai Unióhoz, hogy jelentősen megnőtt a diákcsere lehetőségeket kínál az Erasmus-program; megnövelt kutatási tevékenységek az iskola és a létesítmény a független kutatóközpont bicepsz (Baltic International Centre for Economic Policy Studies), ahol az iskola szoros együttműködést mind a kutatás és a kar találkozókat. Ezen kívül, az iskola kutatási kapacitását tovább erősödött 2004-ben, amikor TeliaSonera Intézet SSE Riga-ben alakult. 2009-ben az iskola létrehozta a Centre for Media Studies at SSE Riga. A Központ a Fenntartható Gazdálkodásért az SSE Riga 2012-ben alakult.

Felvételi feltételek a programra

Mutassa be elkötelezettségét és készségét a sikeres üzleti iskolában való részvételre a GMAT vizsga letételével – ez a legszélesebb körben használt felvételi vizsga, amely az Ön kritikus gondolkodását és érvelési készségeit méri.

Töltse le a GMAT mini kvízt, hogy ízelítőt kapjon a vizsgán található kérdésekből.

Helyszínek

  • Riga

    Strelnieku iela 4a, LV 1010, Riga

    Kérdések