Keystone logo

The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

A logo

Bevezetés

Az ISMC-ről

Az ISMC-t 2002-ben alapították, és arra törekszenek, hogy üres helyet foglaljanak el a muzulmán világról szóló diskurzusban az olyan ösztöndíjak támogatása révén, amelyek új perspektívákat nyitnak a muszlim társadalmak számára. Figyelembe vesszük azokat a kulcsfontosságú kérdéseket, mint a hagyomány és a modernitás, a vallás és az állam, a pluralizmus és egység, valamint a közösség jellege a globális kapcsolat és változás korszakában.

Megbízatásunk az emberi állapot alapvető kihívásainak kezelése, mivel azokat a muzulmán világ és annak diaszpórái sokszínű társadalmai fejezik ki.

London ideális helyszínt kínál az intézet számára, nemzetközi ízlésével; kiváló kulturális jelenet, mind történelmi, mind kortárs; virágzó művészetek és tudományos közösségek; és mint olyan város, amelyben ösztönzik a gondolat és a véleménynyilvánítás szabadságát.

Céljaink

 • Tanulmányozni az erkölcsi és etikai gondolkodás rendszereit, a kormányzás és a közélet szerkezetét, valamint a művészi és kreatív kifejezéseket minden formában.
 • Hozzon létre lehetőségeket az akadémikusok és más szakemberek közötti interakcióra annak érdekében, hogy elmélyítsék a társadalmi élet sürgető kérdéseit, amelyek érintik a muszlim társadalmakat.

Tíz ok az ISMC kiválasztására

 1. Egyedülálló három féléves végzettség, amelynek során lehetősége nyílik nyelvtanulásra és a muszlim kultúrák mély megértésére.
 2. Exkluzív szállás két perc sétára az egyetemen.
 3. Fedezze fel az építészet, az irodalom, a vallás, a történelem, a művészet, a politika, a törvény és így tovább a muzulmán környezetben szakembereinkkel.
 4. Tanuljon az erre a célra épített Aga Khan Központban, amely magában foglalja az iszlám kertek, udvarok és teraszok gyűjteményét.
 5. Töltsön időt a világ egyik legkülönbözőbb városában. Tekintse meg a látnivalókat, és élvezze London számos kulturális élményét és bepillantását.
 6. Az Aga Khan könyvtár egy emelt, két emeletre elkülönített hely, amely a Tanulás teraszára nyílik.
 7. Lehetőség egy hónapot külföldön eltölteni egy nyelv-elmerítő tanfolyamon egy arab vagy perzsa nyelvű országban.
 8. Élvezze az élénk társadalmi életet, szervezett kirándulásokkal az Egyesült Királyságban és a helyi tevékenységekkel.
 9. Vegyen részt az ISMC, valamint a környező egyetemek, például a SOAS, a Birkbeck és az UCL által szervezett számos rendezvényen.
 10. Kövesse öregdiákjaink lépéseit a PhD tanulmányokon vagy karrierlehetőségeken szerte a világon.

Az ISMC után

Diplomáink sokféleségű csoportok, és most újságírói, oktatási és üzleti tanácsadói karriert folytatnak, olyan szervezeteknél dolgoznak, mint a Vöröskereszt, a BBC, a Muszlim Segítségnyújtás és a Világbank. Ezen felül számos ISMC öregdiák most dolgozik az Aga Khan Fejlesztési Hálózatnál, hozzájárulva annak fejlesztési céljainak megvalósításához a világ minden tájáról származó projektekben.

Néhány diplomás úgy dönt, hogy további tanulmányokat folytat, és olyan intézményekbe lépett be, mint például az Oxfordi Egyetem, a Victoria-i Egyetem, a Harvard Egyetem és a Princetoni Egyetem. Sokan folytatják tudományos karrierjét, tanítanak az egyetemeken és folytatják saját kutatásukat a speciális szakterületekkel kapcsolatban.

Az ISMC MA programja valóban globális képesítés, amely számos különféle karrierúthoz nyitja meg a kapuja. Öregdiákjaink világszerte dolgoznak és tanulnak, beleértve Tunéziát, Kuvaitot, Kanadát, Pakisztánt és az Egyesült Királyságot.

Az Aga Khan Egyetemről

Az 1983-ban alapított Aga Khan Egyetem (AKU) egyedülálló hibrid: egyetemi kiválóság intézménye, amely szintén a társadalmi fejlődés elősegítője. Az egyetemnek campusai és programjai vannak Dél-Ázsiában, Európában és Afrikában.

Az egyetem a hatás, a minőség, a relevancia és a hozzáférés alapelvein működik, és felkészíti hallgatóit a társadalmi változások vezetésére és a globális gazdaság fejlődéséhez. Szigorú felvételi politikáján és igényeire érzékeny pénzügyi támogatási programjain keresztül az Egyetem a jövő legígéretesebb vezetõinek és gondolkodóinak a szolgálatot és a készségeket kínálja a közösségek számára a legsürgetõbb kihívások megoldásához.

A londoni Aga Khan Egyetem a Tudásnegyed tagja, amely mintegy 90 - és egyre növekvő - tudományos, kulturális, kutatási, tudományos és médiaszervezet társulása. Ezek a szervezetek aktívan részt vesznek az ismeretek fejlesztésében és terjesztésében, és egy mérföldes körzetben vannak a Királyi Kereszttől. Ide tartoznak a Londoni Egyetem, a Google, a Crick Intézet és a The Guardian.

Helyszínek

 • The Aga Khan University (International) UK 210 Euston Road, NW1 2DA, London

Kérdések