We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

© Miriam Alster Flash90
The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

Bevezetés

Merj felfedezni - HUJI Digitális Nyílt Nap

Csatlakozzon a digitális nyílt napunkhoz az alap-, mester- és posztgraduális programokhoz, és fedezze fel, hogyan ötvözzük a kiválóságot a gazdag hallgatói élettel.

Foglaljon helyet itt >> https://tinyurl.com/2udrnv2x

HUJI - Nemzetközi hatás

A Héber Egyetem világszerte elismert tudósai páratlan kiválóságot produkálnak a kutatásban, az oktatásban és a tanulmányokban, rendkívüli áttöréseket értek el a tudományterületeken, a mezőgazdaságtól az agykutatásig, a közgazdaságtól az oktatásig, és még sok minden másig. Ezeket az eredményeket tükrözi a kar által elnyert lenyűgöző számú kutatási támogatás, valamint az aránytalanul magas számú nemzetközi szabadalom bejegyzése.

Az egyetemi tudósok cikkei és tanulmányai gyakran jelennek meg rangos tudományos és tudományos folyóiratokban, és kutatásaik kiemelkedő díjakat szereztek nekik Izraelben és külföldön. Eddig az oktatók és az öregdiákok hét Nobel-díjat, egy Fields-érmet (a Nobel-díjnak megfelelő matematika), egy kanadai Gairdner biomedicina-díjat és 14 Wolf-díjat nyertek.

A Héber Egyetem különösen büszke a „Startup Nation” technológiát szállító cégére, a Yissumra , amely a világ legeredményesebb és legsikeresebb inkubátor keretrendszere közé tartozik:

 • 1964-es alapítása óta a Yissum több mint 530 technológiát engedélyezett
 • Évente több mint 50 új szabadalmat regisztrál
 • A Yissum éves szinten 2 milliárd dolláros bevételt generál

A HUJI átfogó választékot kínál egy féléves, egyéves, alapképzésből, mesterképzésből és PhD fokozatokból, valamint posztdoc ösztöndíjakból, szakmai gyakorlatokból és rövid távú programokból. A tanári kar szakterületeinek világhírű szakértőiből áll, akik közül sokan fontos díjakat és díjakat nyertek el.

Úttörő kutatás

Több mint 100 évvel ezelőtt történt megalakulása óta a Héber Egyetem az úttörő kutatás élén áll mind a társadalomtudomány, mind a természettudomány területén. Valójában az első kormányzótanácsban nem voltak mások, mint Albert Einstein és Sigmund Freud; és nem kevesebb, mint nyolc Nobel-díj és sok más fontos díj jelent meg a termeiből.

Ma az egyetem továbbra is szilárdan elkötelezett a multidiszciplináris kutatás vezető szerepe iránt, és számos területen számos élen jár az élvonalbeli innováció és a vállalkozói szellem terén. A Hujinak több mint 100 kutatóközpontja van, és 3800 kutatási projekt van folyamatban.

A Hebrew University a nemzetközi kutatóközösséggel szoros kapcsolatban álló jeles kutatóintézethez illően a világ minden tájáról kiemelkedő kutatókat tömörít. Az izraeli doktorjelöltek egyharmada beiratkozott a Héber Egyetemre, és az izraeli nemzetközi posztdoktorok egynegyede az egyetemmel áll kapcsolatban. Ugyancsak élen jár az Európai Kutatási Tanács (ERC) kutatási támogatásainak megszerzésében.

A Héber Egyetem Kutatási és Fejlesztési Hatósága ösztönzi és elősegíti az egyetem minden kutatási tevékenységét, és folyamatos támogatást nyújt a kutatási projektekhez. Eddig több mint 10 000 szabadalmat regisztráltak a HUJI-hez kapcsolódó kutatók. Az egyetem ösztönzi és megkönnyíti a technológiaátadást, és támogatja az innovációk sikeres kereskedelmi forgalomba hozatalát. Ezért nem meglepő, hogy az egyetem olyan kiemelkedő szerepet játszott Izrael híres induló ökoszisztémájának fejlődésében.

Élénk Nemzetközi Közösség

Évente több mint 2000 hallgató 90 országból tanul Jeruzsálemben, és kihasználja a HUJI Rothberg Nemzetközi Iskolájának számos rövid távú tanulmányi lehetőségét. Ezek közé tartozik egy féléves külföldi tanulmányok és hallgatói csereprogramok, héber ulpan tanfolyamok és különféle szakmai gyakorlatok. A Rothberghez kapcsolt hallgatók egy élénk nemzetközi közösség részét képezik, amely a lenyűgöző személyes tapasztalatok mellett élvezi a tudományos tantervek ösztönzését.

Diákjaink elmélyülnek tanulmányaikban, és élvezik a lehetőséget, hogy megtapasztalják a világ egyik legizgalmasabb városát. Jeruzsálemet elárasztja a történelem, a kultúra és a vallás, de ez egy gyönyörű modern főváros is, változatos lakossággal és élénk éjszakai élettel. Az egyetem számos külföldi és kulturális tevékenység, valamint felejthetetlen kirándulások megszervezésével segíti nemzetközi hallgatóit, hogy kihasználják ezt az egyedülálló élményt.

Miért érdemes a Héber Egyetemen tanulni?

 • Első helyen végzett Izrael kiválóságában és a világ 100 legjobb egyeteme között
 • Az elmúlt években nyolc Nobel-díjas a HU diplomások vagy kutatók
 • HU kutatók számos rangos díjat nyertek
 • Több mint 150 tanulmányi terület kínálkozik, köztük számos interdiszciplináris program
 • Innováció és kreativitás az oktatásban és a kutatásban (idegi számítás, megismerés, számítási biológia, ésszerűség vizsgálata)
 • Négy egyetemen fogadnak diákokat a világ minden tájáról
 • Legmagasabb szintű hallgatói szolgáltatások, ideértve a legmodernebb sportlétesítményeket és a diáklakásokat az összes egyetemen
 • Hihetetlen panorámás kilátás nyílik Jeruzsálem 3000 éves városára az osztálytermi ablakokból.

Statisztika

Globális tevékenység: A számok

A számok magukért beszélnek:

 • 265 egyetemi megállapodás 45 ország intézményeivel
 • Diákcsere megállapodások több mint 90 intézménnyel, több mint 30 országban
 • 90 kurzus mintegy 30 nyelv tanulására
 • 308 posztdoktori kutató 34 országból
 • Évente közel 2000 diák vesz részt 80 országból a Rothberg Nemzetközi Iskolában.
 • 2012 szeptemberében a Héber Egyetem volt az egyik első intézmény, amely csatlakozott a Coursera-hoz, amely vezető egyetemekkel együttműködve ingyenes online kurzusokat kínál az embereknek mindenhol.

  Rangsorok

  The Hebrew University of Jerusalem folyamatosan a legjobb egyetem Izraelben és a legjobb 100 között van világszerte. Ezenkívül a The University a legjobb izraeli egyetemnek és a legjobb 800 intézmény közül a 201-205 legjobbnak számított a Times Higher Education World University Rankings 2016-17-es rangsorában, amelyet a brit Times Higher Education magazin tett közzé. A HUJI volt az egyetlen izraeli egyetem, amely a világ 200 legjobb egyeteme közé került a rangsorban.

  Ezenkívül a(z The Hebrew University of Jerusalem Izraelben az első, globálisan pedig a 88. helyet foglalja el a Reuters top 100-as listáján a világ leginnovatívabb egyetemei között.

  Helyszínek

  • Jerusalem

   Mt. Scopus 9190501 Jerusalem, , Jerusalem

  • Rehovot

   Rehovot, Izrael

   Kérdések