Keystone logo

University Fernando Pessoa

A logo

Bevezetés

UFP

Az egyetem Fernando Pessoa (UFP), amelyet az Oktatási és Kulturális Alapítvány "Fernando Pessoa" (FFP) és az elismert közérdekű törvényrendelet No. 107/96, július 31-i, az eredménye egy innovatív projekt a felsőoktatás, 1980-ban indult a Felsőoktatási Információs tudományok Intézete és a Társaság, és az Erasmus Intézet Felsőoktatási, aki szolgált neki szerkezeti alapja, és amelynek rangidősség okleveleket és diplomákat öröklődik 7. cikkének megfelelően az említett rendelet.

A mottója Nova et Nove (innováció a tudás és a tanítási módszereket), UFP célja az oktatási, kutatási, a közösségi információs és a szolgáltatásnyújtás területén a képzés által kínált főiskolák, aszerint, hogy azok tudományos és pedagógiai szerkezetét:

Kar Tudományos és Technológiai (Porto) Bölcsészettudományi Kar és Társadalomtudományi Kar (Porto) Egészségtudományi Kar és School of Health Sciences (Porto) Ponte de Lima egység, szintén Egészségügyi Iskola

A működésbe lépését az Oktató Kórház, a UFP feltételezzük is, mint egy szervezet, amely az általános egészségügyi ellátás és a speciális, nem sérti a folytonosság a jelenlegi pedagógiai Klinika Fogászati, Fizikoterápia, terápia A beszéd, pszichomotoros Rehabilitációs és Pszichológiai ahol a hallgatók felügyelt klinikai gyakorlatban a betegek beleegyező rendszer.

A kar, teljes idejű és tartós kötés az egyetem, áll mintegy kétszázötven tanár, 80% -uk tulajdonosai a PhD fokozatot. És a kutatás saját finanszírozási FFP vagy finanszírozott Tudományos és Technológiai Alapítvány, illetve egyedi programjai az Európai Unió tartott multidiszciplináris központokban.

UFP-UV, dolgozó oktatási platformok távolról, aszinkron (SAKAI) és szinkron (Tábla Együttműködés), támogatja és kiterjeszti a területi hatályát, valamint a nyilvános tantermi képzés a három kollégiumok.

Mindez indokolja, egyre inkább a besorolás az "European University Association", amely a jelentésében minősített UFP mint "az egyik legfontosabb magánegyetemek Portugália."

Számos jellemzők, amelyek megfelelnek, és megkülönböztetni a UFP és jogosultak az új mottó et kilenc:

az amerikai International Assessment (European University Association); Tanfolyamok már alkalmazkodott a Bolognai Nyilatkozatot; saját kari tagadhatatlan tudományos színvonalú és szakmai stabilitást; igényes oktatás szolgálja pedagógiai logisztika, elismert minőségű; módszertani és tudományos innováció; Környezet humanizált és technológiailag fejlett tanulási; elősegíti a nemzetközi kapcsolatok hallgatói mobilitás és oktatás; az egyetemek és vállalkozások közötti partnerségek a kutatás, az egyetemi kiterjesztése és gyakornoki; Partnerség az egyetemek nemzetközi együttműködésével; társadalmi cselekvés projekt közösségi információs Közegészségügyi és Környezetvédelmi; Hivatal stratégiai és szervezeti minőségi projektek.

Helyszínek

  • Praça 9 de Abril, 349 , , Porto

Kérdések