Keystone logo
Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Bevezetés

Az Université Côte d'Azur egy nemrégiben létrehozott felsőoktatási intézménycsoport a francia Riviérán, amely összefogja a térség felsőoktatásának és kutatásának főbb szereplőit. Az Université Côte d'Azur célja egy új, 21. századi modell kidolgozása a francia egyetemek számára, a tudományágak közötti új kölcsönhatásokon, a kutatás, a tanítás és az innováció új koordinációs formáján, valamint a magánszektorral és a helyi hatóságokkal való szoros partnerségek kialakítására. 2016 januárjában az Université Côte d'Azur megnyerte a francia kormány által elismert "IDEX" díjat az UCAJEDI projektért, melyet a világ 10 legjobb világszínvonalú, átfogó egyetemei közé sorol.

A 21. századi egyetem

Az Université Côte d'Azur 13 kiemelkedő intézményből áll, amelyek egy egyetemként működnek együtt. Minden módon kifogásoljuk magunkat. Szinte minden területen eltörjük az akadályokat. A határokon túlmegyünk. Minden tőlünk telhetőt keresünk, a legjobbat tőled, hogy jobbá tegyük a világot.

Az UCA hatóköre tehát összefogja a nemzetközi színtéren jól ismert és látható felsőoktatási és kutatási köz- és magánszervezeteket, amelyek jelen vannak a Côte d'Azur-on. Különleges együttműködési gyakorlatának innovatív jellege önszerveződő feltételeket teremt a kiválóság számára; elősegíti a jövőbeli tudomány, képzés és innováció megjelenését.

 • Az Université Nice Sophia Antipolis (UNS), kutatás-intenzív, minden nemzetközi rangsorban;
 • Két nemzeti kutató testület: CNRS és Inria, multidiszciplináris és emblematikus a digitális tudományokban;
 • Egy másik csillag, amely csatlakozik az UCA klaszteréhez, a Côte d'Azur Observatory (OCA). Mintegy 450 alkalmazottat foglalkoztat négy helyszínen (Mont Gros és Valrose Nizzában, Sophia Antipolis és a Plateau de Calern Observatory). A Charles Garnier által tervezett OCA figyelemre méltó építészeti és tudományos örökséggel rendelkezik, de távolról sem tekint a múltba, de továbbra is nemzetközileg elismert kutatási központja a Földtudományoknak és a Csillagászati Konzorciumnak, precíziós mechanikával, nagy teljesítményű számítástechnikai központokkal és virtuális megfigyelőközpontokkal.
 • A nizzai Center Hospitalier Universitaire (CHU), amely a hematológia, a biológiai erőforrások és a terápiák szimulációjának és innovációjának vezető nemzeti központja, amely az alapkutatókat orvosok és mérnökök mellett helyezi el;
 • EDHEC és SKEMA, két kiemelkedő üzleti iskola jelen van minden nemzetközi rangsorban; a világranglistákon jelen lévő két Business School jelenléte a kutatási és képzési tevékenységeken túl a minőségbiztosítás kultúráját
 • A nemzetközi színtéren működő hat művészeti iskola konzorcium, amely világszínvonalú intézményeket foglal magában, garancia az elképzelésünk eredetiségére, és növeli megközelítésünk kreativitását. Összességében mindegyik játékos egyedülálló hozzájárulást hoz magas hozzáadott értékkel és új dimenzióval.
 • Centre National de Création Musicale, a francia zenei alkotás hat nemzeti központja. Küldetése a kortárs zene zenei repertoárjának terjesztése és előmozdítása, tevékenységének elsősorban négy tengelyen történő megvalósításával: termelés, műsorszolgáltatás, képzés és kutatás.
 • École Nationale Supérieure d'Art Villa Arson, ez egy egyedülálló nemzeti intézmény, amely a kortárs művészetnek szentelt. Egy helyszínen egyesül egy művészeti iskola, egy művészeti központ, egy művészi lakóhely és egy speciális könyvtár. Az épület szerepel a Patrimoine du XXe siècle-ben
 • A Fenntartható Formatervezési Iskola (SDS), amely a jövőt alakítja, és felelősségteljes figyelmet fordít a fenntartható fejlődés négy pillérére az új és kreatív tanulási módszerek révén az iparral együttműködve.
 • Cannes Roselle Hightower, 1961-ben alakult. A Roselle Hightower a Danse de Cannes-ban született. A klasszikus balett, a kortárs tánc és a jazz képzés terén a világ egyik legelső szakmai tánciskolája lett. Az ESDC partnersége a professzionális tánctársaságokkal, köztük a Les Balett de Monte-Carlo-val vagy a Le Prix de Lausanne nemzetközi versenyeivel.
 • Konzervatórium Nemzeti à Rayonnement Régional de Nice (CNRR). 1957 óta a Konzervatórium több mint 50 országból több mint 50 000 diákot fogadott el, és nagyszerű zenészeket fogadott, akár diákként, akár tanárként szerte a világon.


Az UCA ambíciói

Kutatás, létrehozás, innováció

Az Université Côte d'Azur -t 2015 -ben hozták létre, hogy életre keltsék a francia Riviérán folyó felsőoktatás és kutatás főbb szereplőinek kollektív ambícióit. Felsőoktatási klaszterként, amely magában foglal egy nagy kutatóegyetemet, több felső szintű kutató ügynökséget és laboratóriumot, elit üzleti iskolákat, valamint nemzetközileg elismert művészeti és tervezőiskolák csoportját, az UCA jó helyzetben van ahhoz, hogy multidiszciplináris, kreatív megoldásokat kínáljon az összetett kihívásokra gyorsan változó világ okozta.

A francia Riviéra gazdag történelmére építve a művészeti és technológiai innováció központjaként és Európa legnagyobb technológiai parkjának (Sophia Antipolis) otthonaként a jövőképünk a tudományos és oktatási kiválóságon, erősen nemzetközi fókuszon, mély helyi kapcsolatokon alapul ipari és kormányzati partnerek, valamint határozottan transzdiszciplináris kilátások. Kutatási és oktatási programjaink a diszciplínák közötti megosztott interakciók gyümölcse, az emberi, művészi és gazdálkodási dimenziók beillesztése a projektjeinkhez, valamint kvantitatív, digitális és adatközpontú megközelítésekre épülő szigorú alapítvány.

Ambiciózus programunk és tudományos kiválóságunk elismeréseként 2016 januárjában az UCA rangos „IDEX” (Excellence Initiative) díjat kapott a francia kormánytól, ezzel az UCA a kiemelkedő, világszínvonalú francia egyetemek és adományt nyújt, amely segít elérni azt a célunkat, hogy átalakítsuk egyetemünket és régiónkat. A közelmúltban számos más jelentős nemzeti díjat is elnyertünk tevékenységünk támogatására, nevezetesen a továbbképzésben, az egyetemi és posztgraduális oktatásban, valamint a vállalkozói szellemben.

Mivel oktatóink és diákjaink több mint 20% -a külföldről érkezik, az UCA erősen a külvilág felé fordul, ezt a szempontot folyamatosan erősítik az elit nemzetközi partnerségek létrehozása és az új nemzetközi oktatási programok fejlesztése, amelyeket teljes egészében Angol. Új szolgáltatásokat is létrehoztak, amelyek segítik a nemzetközi kutatók és hallgatók vonzását, és lehetővé teszik számukra, hogy letelepedjenek a régióban, valamint hogy segítsék az egyetemi oktatókat kutatásaik közzétételében a legjobb nemzetközi folyóiratokban.

Az UCA azon is dolgozik, hogy fejlesztje vállalkozói és üzleti készségeit kutatói és hallgatói körében. Számos új program célja, hogy minden szinten ösztönözze a diákok vállalkozó szellemét, és megadja nekik az álmaik megvalósításához szükséges eszközöket. Az egyetemi kutatók és ötletek szintén a régió számos vállalatának középpontjában állnak, akár egyetemi kutatásokon alapulnak, akár egyetemi tagok alapítják.

Végezetül az UCA katalizátor szeretne lenni, amely átalakítja a Côte d'Azur régiót, hozzájárulva annak növekedéséhez azáltal, hogy tanácsadási tevékenységgel, továbbképzéssel, valamint új és meglévő vállalatok számára a felfedezések engedélyezésével megoldásokat kínál az üzleti problémákra. Az egyetem és a régió közötti folyamatos eszmecsere fontos szerepet játszik annak növekedésében és sikerében. Az UCA vezető kutatásainak nagy része olyan megoldásokká, termékekké és vállalatokká alakítható, amelyek mind a társadalom, mind a gazdaság javát szolgálják.

Rangsorok

Helyszínek

 • Nice, Franciaország

Kérdések