Keystone logo

University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

A logo

Bevezetés

Az integrált éghajlat- és földrendszertudományok iskolája

A SICSS-t 2008-ban alapították a 2007–2018 közötti időszakban működő „Integrált éghajlati rendszer-elemzés és előrejelzés (CliSAP)” kiválósági klaszter végzős iskolájaként. Első doktorjelöltjeink SICSS-tagként 2008-ban kezdték meg projektjeiket, első MSc-hallgatóink pedig 2009 októberében iratkoztak fel. Azóta a SICSS nagyon gyorsan nőtt!

Ma állandóan mintegy 75 doktorjelöltet és körülbelül 45 MSc hallgatót fogadunk. 2019 nyara óta a SICSS gondoskodik a karrier minden korai szakaszáról. Az MSc és a doktori program mellett felelősek vagyunk a poszt-doc programért és minden nemi kérdésért is, amelyek a korai pályatámogatással kapcsolatosak.

Interdiszciplináris oktatás és kutatás a SICSS -ben

A SICSS jelentése interdiszciplináris és kutatásorientált oktatás a Föld- és klímarendszer-tudományban. A SICSS összekapcsolja a különböző tudományos háttérrel és szakértelemmel rendelkező diákokat és jelölteket, és lehetővé teszi az integrált, innovatív oktatást. A SICSS felkészíti Önt arra, hogy szakértőként dolgozzon az éghajlatváltozás különböző területein: kutatóként a természettudományok, társadalom- és gazdaságtudományok területén, tanácsadóként vagy szakértőként a nemzeti és nemzetközi szervezetekben. Programunk inspiráló háttere a magas szintű fegyelmi és interdiszciplináris kutatás, az egyéni támogatás és felügyelet, valamint a SICSS nemzetközi légköre.

UHH / SICSS / Gottschalk

Minden programunk egy bevezető tanfolyammal kezdődik, amely szakértői alapú áttekintést ad a klímatudományokkal foglalkozó tudományágakról. A szakdolgozatok során megszerzett interdiszciplináris ismereteket kiegészítik a Föld és az éghajlati rendszer tudományaiban való karrierhez szükséges speciális kutatási készségekkel foglalkozó tanfolyamok. Ez magában foglalja a tudományos írásbeli, prezentációs vagy vezetői készségeket. Más kutatási készségeket programozásnak, számítógépes nyelveknek, modellező eszközöknek vagy vizualizációnak szentelnek. A kutatási készségeket a jó tudományos gyakorlatokkal és az interkulturális képzésekkel kapcsolatos tanfolyamokkal egészítik ki.

UHH / SICSS

Helyszínek

  • School of Integrated Climate System Sciences Universität Hamburg Grindelberg 5 20144 Hamburg Germany, , Hamburg

Kérdések