Keystone logo

University of Ostrava - Faculty of Medicine

A logo

Bevezetés

Az orvosi kar a Cseh Köztársaság legfiatalabb orvosi karja. Jelenleg a Kar mintegy 2700 hallgató vesz részt 27 tanulmányi programban, és évente több mint 400 hallgató vesz részt. A diplomások jól felkészültek arra, hogy karriert folytassanak az orvosi és egészségügyi szakmák széles skáláján. A kar főiskolai képzési programja a hatéves általános orvosi mesterképzés (ez a "hosszú" mesterképzés nem igényel előzetes bachelor diplomát); ez a program a hallgatók számára teljes körű tudást és gyakorlati készségeket, amelyek szükségesek a karrier eléréséhez az orvostudományban.

A Kar tanítása a hallgatók gyakorlati készségeinek fejlesztésére összpontosít, azáltal, hogy gyakorlati elhelyezéseket építenek be a tanítási rendszerbe az első félévtől kezdve. A hallgatók bevitele korlátozott, az egyéni megközelítés érdekében; a gyakorlati képzést kis csoportokban szervezik, így a diákok megtapasztalhatják a betegekkel való egyéni kapcsolatot. A Kar számos modern oktatási eszközt és módszert alkalmaz, beleértve a szimulátorokat is; szintén bevezettük az Ostrava Egyetemi Kórház kiválasztott operatív színtereinek élő adásainak rendszert, amely értékes oktatási segédeszköz. A Kar úttörő szerepet tölt be a szimulációs alapú oktatási módszerek használatával multimédiás, gyakorlati szimulációs eszközök és kísérleti taneszközök segítségével.

A diákoknak lehetőségük van tanulmányaik egy részét külföldre költeni - mind Európában (az Erasmus + program részeként több mint 40 partnerintézettel) és azon túl.

A Kar szorosan együttműködik az Ostravai Egyetemi Kórház mellett (amely számos magasan szakosodott osztályt is magába foglal), Ostrava két másik nagy kórházát, valamint számos más egészségügyi és egészségügyi intézményt egyaránt a régióban, mind az állami, mind a magánszektorban.

A Kar erősen jelen van az orvosi kutatói közösségben. Szakemberei közé tartozik az Obesitológiai Központ (fejlődő kezelések az elhízáshoz), a Sürgősségi Orvostudományi Intézet (potenciális bioterrorista incidensekre és katonai konfliktusokra reagáló válaszok kidolgozása, orvosi és sebészeti módszerek kidolgozása az ember okozta és természeti katasztrófákra), a Hematooncology Klinika (genomikus a hematokonómiai betegségekben szenvedő betegeknél előforduló genetikai változások azonosítása és a hatékony kezelés megakadályozása), valamint az Epidemiológiai Kutatóközpont (a fertőző és nem fertőző betegségek epidemiológiájára, valamint a természeti és munkahelyi környezetre). A Kar legfontosabb kutatási prioritásai a közegészségügy szempontjából kiemelt fontosságú kérdéseket tükrözik mind a nemzeti, mind a regionális szinten. A Karon tanuló diákok szorosan részt vesznek számos kutatási tevékenységben, amelyek rendszeresen részt vesznek a hallgatói támogatási versenyeken és hallgatói konferenciákon.

Helyszínek

  • University of Ostrava Dvořákova 7 701 03 Ostrava Czech Republic, , Ostrava

Kérdések