Keystone logo
University of Turku

University of Turku

University of Turku

Bevezetés

Multidiszciplináris. Nemzetközi. Kutatási Egyetem.

A University of Turku 25 000 hallgatóból és alkalmazottból álló aktív tudományos közösség, amely úttörő és interdiszciplináris kutatásokat végez. Részt veszünk a finn és nemzetközi oktatás és innovációk fejlesztésében, előkészítve az utat a szebb jövő előtt.

Turku mellett kampuszok vannak Rauma és Pori városokban, és működik Finnország egész területén - egészen a Lappföldtől a szigetcsoportig.

Hatékony kutatás

Kutatásokat végezünk és dolgozunk egy jobb jövő és jólét felé.

Elősegítjük a szabad, hatékony és nyitott tudományt. Kutatásunk multidiszciplináris és nemzetközi , új, interdiszciplináris kezdeményezésekre törekszik.

Kutatásunk hat tematikus területre terjed ki:

 • Biológiai sokféleség és fenntarthatóság
 • A jövő technológiái és a digitális társadalom
 • Kulturális memória és társadalmi változások
 • Gyerekek, fiatalok és tanulás
 • Egészségügy, diagnosztika és gyógyszerfejlesztés
 • Tengeri és tengerészeti tanulmányok

10 Legjobb oka az UTU kiválasztásának

 • Az UTU az egyik leginkább nemzetközi egyetem Finnországban.
 • A kutatás erősségeinken alapuló programok.
 • Kiváló karrierlehetőségek a diplomások számára.
 • Bő ösztöndíjak állnak rendelkezésre tehetséges hallgatók számára.
 • Professzorok és oktatók, akik kihívást jelentenek a tanulásra.
 • Személyes támogatás és szolgáltatások a tanulmányaid során.
 • Modern létesítmények és tanulási környezetek.
 • Opcionális és kisebb tanulmányok széles választéka.
 • Aktív hallgatói élet és sokoldalú tevékenységek.
 • Kompakt campus, ahol minden közel van.

További információ: utu.fi/degrees

Küldetésnyilatkozat

A University of Turku egy nemzetközileg aktív és vonzó kutatóegyetem, amelynek ereje a magas színvonalú, multidiszciplináris kutatásban rejlik.

Elősegítjük az oktatást és a szabad tudományt, és kutatáson alapuló felsőoktatást biztosítunk. Szorosan együttműködünk a finn társadalommal és aktívan részt veszünk a régió fejlődésében.

Stratégiai célok

Egyedi tanulási tapasztalatokat és kiemelkedő tanulási eredményeket inspirálunk

Olyan jövőbeni szakértőket oktatunk, akik összetett tudományos kérdéseket és társadalmi kérdéseket oldanak meg, és fenntartható világot építenek. Az általunk nyújtott oktatás ösztönzi a hallgatókat az önálló kritikai gondolkodásra és az átfogó tanulási célok elérésére. Pályakezdőink kiváló együttműködési készségekkel rendelkeznek, képesek munkát létrehozni maguknak és másoknak, valamint szakértelemmel rendelkeznek, amely a társadalom különböző szektoraiban alkalmazható.

Vonzó és kivételes kutatási környezetet ápolunk

University of Turku végzett kutatás etikai és tudományos szempontból kiváló. Kutatásunk jelentős hatással bír, és megfelel a jövőbeli globális kihívásoknak. A szoros nemzeti és nemzetközi kutatási együttműködés megerősíti az egyetem pozícióját a világ vezető kutatóegyetemei között.

Proaktív és dinamikus partner vagyunk

A University of Turku globális felelősséggel tartozik, és proaktív partner a fejlesztésben. A kiváló kutatás és oktatás megalapozza növekvő hatásunkat. Szakembereket képezünk, akik képesek változtatni és fenntartható jövőt építenek a társadalom különböző szektoraiban.

Aktív szakértői közösség vagyunk

Egyenlő és sokszínű egyetemi közösség vagyunk, erős értékrenddel. A fenntartható fejlődés alapelveit követjük. Egyetemi közösségünk jóléte a sikerünk alapja. A jólét megjelenik a motivációban, a zökkenőmentes együttműködésben és a jó eredményekben.

Kiemelkedő szolgáltatásainknak, kompakt egyetemünknek és az aktív hallgatói életnek köszönhetően a nemzetközi hallgatók otthon és biztonságban érzik magukat tartózkodásuk kezdetétől fogva.

Inspiráló kutatói karrier

Számunkra az egész egyetemi közösség jóléte fontos. Szeretnénk támogatni a fiatal kutatókat karrierjükben, és olyan kutatási környezetet és közösséget kínálnunk, amely egyedi eredményekre és eredményekre ösztönzi őket.

A xilit megelőző hatását a fogszuvasodásra először University of Turku Fogorvosi Intézetében fedezték fel. Évente több mint száz újítás és tucatnyi találmányi felfedezés származik az Egyetemen végzett kutatásból. Innovációk a kutatásból

Kreatív, mozgékony és innovatív

Az egész egyetemen fejlesztjük a vállalkozói magatartást és a tevékenységeket. Növekedési platformot kínálunk a kezdő vállalkozások és a spinoffok számára, amelyek a legfontosabb kutatások eredményei.

Építse meg velünk jövőbeli karrierjét

A University of Turku a csereprogramok, a mesterképzések és a doktori tanulmányok népszerű célpontja. Világszerte több mint 400 egyetemmel működünk együtt, és hallgatóinknak széles választékot kínálunk angol nyelven tanított kurzusokból és programokból.

Üdvözöljük a Turku Diák Városban

A Turku University of Turku a városközpont és az Aura folyó közelében található a többi felsőoktatási intézmény, a Turku Science Park társaságok és a Turku University Hospital közelében. Az egyetem területe a turku székesegyháztól egészen a Kupittaa vasútállomásig terjed.

A diákok, a személyzet és a látogatók számára egyaránt biztosított fontos szolgáltatások az egyetem közelében találhatók. A mindenhova közlekedés praktikus akár gyalog, kerékpárral, akár a Föli városi buszokkal.

Turku felsőoktatási intézményeinek és Turku városának közös célja Finnország legjobb diákvárosának lenni! Az aktív hallgatói élet, a könnyű és jól működő tömegközlekedés és a megfizethető lakhatás Turku nagy értéke. A város felsőoktatási intézményeinek hallgatóinak akár 99% -a Turut mint diákvárost ajánlja barátainak.

Tudjon meg többet Turku diákvárosáról a Study in Turku Youtube csatornán !

Ésszerű megélhetési költségek, sok lakhatási lehetőséggel, teljes körű állami és magánszolgáltatásokkal, élénk kulturális élettel és a környező Archipelago-tenger által kínált különféle szabadidős kikapcsolódási lehetőségekkel garantálják, hogy Turku a legjobb életminőséget kínálja, és jövedelmező hely a hallgatók számára is mint a képzett szakemberek.

A város által kitűzött stratégiai célkitűzés szerint 2029-ig Turku lesz Észak-Balti legérdekesebb városa, erős alapokkal bír mind a művészet, mind a tudomány területén. Turku egyedülálló eszközöket épít fel - kreatív gyártóipart, biotechnológiát, logisztikai szakértelmet - a klaszterek kényelme és a szinergiák révén.

Üdvözöljük Turkuban, Finnországban!

Szeretnél havonta egyszer határidőre szóló emlékeztetőket, rendezvénymeghívókat és tippeket kapni az e-mailedre?

Iratkozzon fel a Jövő az UTU-val hírlevélre a University of Turku Felvételi Szolgálatánál.

Helyszínek

 • Turku

  Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • Rauma

  Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

  Programok

  Kérdések