Keystone logo

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

A logo

Bevezetés

Ha további információkra van szüksége erről a vonzó tanulmányi programról, a híres Wrocławi Egyetemről, Wrocław nyüzsgő városáról és az izgalmas hallgatói életről, kérjük, látogasson el weboldalunkra.

A Wrocławi Egyetem több mint három évszázados gazdag történelemmel rendelkezik. Habsburg I. Leopold által alapított egyetem a jezsuiták által vezetett szerény iskolából Lengyelország egyik legnagyobb tudományos intézményévé fejlődött. A 19. század elején az egyetem öt karral rendelkezett: filozófia, katolikus teológia, evangélikus teológia, jog és orvoslás. Később számos szekcióval, laboratóriummal és a mai napig létező természeti múzeummal bővítették. Ma a Wrocławi Egyetem első és legfontosabb célja a tudományos kutatás. Tudósaink számos kapcsolatban állnak más lengyel és világszerte működő felsőoktatási intézmények kutatótársaival. Kutatóink sikerét a lengyel hatóságok nemrégiben ismerték el, és jelentős mértékben, a korábbi évekhez képest 80% -kal növelték egyetemünk felszerelésének és kutatásának finanszírozását. A Vállalkozás Akadémiai Inkubátora a Wrocławi Egyetem új egysége, amelynek célja, hogy ingyenes vállalkozói tanácsadással, konferenciák, szemináriumok szervezésével, a kiválasztott beruházások támogatásával és irodahelyiségek felajánlásával segítse a hallgatókat saját vállalkozásuk alapításában. A Vállalkozás Akadémiai Inkubátora együttműködik a Wrocław Technology Parkkal, egy technológiai központtal, ahol laboratóriumok, irodahelyiségek, konferenciaközpont és modern multimédiás berendezések találhatók. A Technológiai Park célja, hogy feltételeket teremtsen Wrocław és a régió tudományos és ipari potenciáljának kiaknázására, és ösztönözze a fejlett technológiák iparát. A Wrocławi Egyetem büszke arra, hogy részvényesei közé tartozik. Ma a Wrocławi Egyetem a régió legnagyobb egyeteme, és több mint 40 000 hallgatót és mintegy 1300 doktorandust tanít 10 karon. Évente 9000 hallgató végez az egyetemen.

Jogtudományi Kar, Közigazgatás és Gazdaságtudományi Kar

A Jogtudományi Kar, Közigazgatás és Gazdaságtudományi Kar Lengyelország egyik legnagyobb szakembere. A hagyományok az 1811-ben alapított porosz jogtudományi iskolából származnak. Több mint 12 000 diákot tanítanak ezen a karon 200 tudós és 170 diák vesz részt a doktoranduszban. programokat. A kar nemzetközi csereprogramokat kínál, és büszke arra, hogy Európából, Oroszországból, Kazahsztánból és afrikai országból származó nemzetközi diákokat fogad. A diákok tagjai lehetnek a klubok és a társadalmak tagjai, és részt vehetnek nemzeti és nemzetközi konferenciákon és szimpóziumokon. Tanulmányi területek:

 • Törvény
 • Adminisztráció
 • Közgazdaságtan

Kutatás: A szakterületek a következők:

 • Lengyelország és lengyel jogtörténete
 • Adminisztratív, polgári, büntetőjogi, pénzügyi és magánjog
 • Nemzetközi és európai jog
 • A közgazdaságtan elmélete

Nemzetközi kapcsolatok: A kar több mint 40 intézményben szerzett tudományos kapcsolatot több mint 18 országban, többek között:

 • Hidalgos Felsőoktatási Központ Mexikóban,
 • Center for Latin America Alkotmányjog Buenos Airesben,
 • Német jogtudományi iskola,
 • Posztgraduális Központ, Strasbourg
 • CEDIMES Intézet, Franciaország
 • Cambridge Egyetem Angol és Európai Jogi Tanfolyam.

Berendezések: Lengyelország egyik legnagyobb jogi könyvtára, csúcstechnikai felszereléssel, előadótermekkel, tantermekkel, számítógépes laboratóriumokkal és internetes és adatbázisokhoz hozzáféréssel rendelkező tanulók számára

Helyszínek

 • Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

Kérdések