Keystone logo
Vytautas Magnus University

Vytautas Magnus University

Vytautas Magnus University

Bevezetés

A Vytautas Magnus University ( VMU ) egy állami egyetem, amelyet 1922-ben alapítottak. A QS World University Rankings rangsorában a legjobb 800+ közé tartozik VMU az egyetlen állami felsőoktatási intézmény Litvániában, és azon kevesek egyike a régióban, ahol széles körű bölcsészettudományi oktatás folyik. Ez azt jelenti, hogy a hallgatók szabadon változtathatják és megszervezhetik az órarendjüket, egyik területen mellékszakon, másikon szakon, külföldre utazhatnak nemzetközi csereprogramok keretében, és a rendelkezésre álló 30 idegen nyelvi kurzus valamelyikének elvégzésével felkészülhetnek ezekre az utazásokra.

187172_FOTODREAMAPPLY1.png

VMU világszerte számos egyetemmel és tudóssal dolgozik együtt, projekteket, hallgatói és alkalmazotti cseréket valósít meg, valamint fejleszti tanulmányi és kutatási rendszerünket. Nemzetközi és többnyelvű intézmény, amely folyamatosan fejleszti a nemzetközi hálózatokat és interkulturális párbeszédeket, részt vesz nemzetközi tudományos, tudományos és társadalmi projektekben, ösztönzi az oktatói és hallgatói mobilitást, elősegíti a párbeszédet és a toleranciát.

Hasznos információk a diákok számára

 • Különféle ösztöndíjak: tandíj fedezete, tanulmányi eredményekért stb.
 • Garantált szállás az egyetem kollégiumában a tanulmányok első évében
 • Havi költségek (lakás, szállítás, élelem, stb.) ~ 350 EUR
 • Mentortámogató rendszer, különféle diákklubok és szervezetek
 • Balti Nyári Egyetem (BSU) – számos nyári iskola közül választhat

Statisztika

  Campus jellemzői

  Vytautas Magnus University a tanulmányok és kutatások modern környezete és szellemi tér.

  Az egyetem nemcsak a Kaunas szívében található új tantermekben, modern laboratóriumokban vagy gazdag könyvtárakban kínál tanulást a hallgatóknak, hanem a városközponttól mindössze 20 percre található egyetemi campusban is.

  A 2021-ben megnyílt VMU Sportcentrumban a hallgatók is eltölthetik szabadidejüket. VMU Botanikus Kertjében a gyönyörű természet felfedezésére, vagy VMU Művészeti Központ különböző kiállításaira.

   Vízumkövetelmények

   Vytautas Magnus University ( VMU ) végzett diploma- vagy csere-, kutatólátogatásra vagy szakmai gyakorlatra felvett nemzetközi hallgatóknak ellenőrizniük kell, hogy milyen migrációs okmányra (vízumra, bizonyítványra, tartózkodási engedélyre vagy ezek egyikére sem) kell rendelkezniük a litvániai legális beutazáshoz és tartózkodáshoz. .

   Ösztöndíjak és finanszírozás

   Vytautas Magnus University ambiciózus, intelligens és tehetséges hallgatókat keres, és különféle ösztöndíj-lehetőségeket kínál számukra nappali tagozatos alap- és mesterképzésre.

   Rangsorok

   QS World University Rankings – #801-1000

   QS Emerging Europe and Central Asia 2022“ (QS EECA) – #61

   QS Graduate Employability Ranking – #301-500 #301-500

   Litván nemzeti egyetemi rangsor - 3

   Helyszínek

   • Kaunas

    Vytautas Magnus University V. Putvinskio g. 23, LT-44212, Kaunas

   • Vilnius

    Vilnius, Litvánia

   Chat with students

   Kérdések