We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Vrije Universiteit Amsterdam - School of Business and Economics

Vrije Universiteit Amsterdam - School of Business and Economics

Vrije Universiteit Amsterdam - School of Business and Economics

Bevezetés

A Vrije Universiteit Amsterdam megalakulása óta a tudományos és értékvezérelt oktatás, kutatás és tudástranszfer mellett állt. Szakértelemmel és tágabb elmével rendelkező szabad gondolkodók vagyunk. Együtt dolgozunk azon, hogy jobb világot építsünk az emberek és a bolygó számára.

A társadalomra fókuszáló kutatóegyetem

A világ komoly kihívásokkal néz szembe, miközben a társadalmon belül egyre nagyobb a megosztottság. Ehhez lelkiismeretes tudományra van szükség. Szakértelmünkkel, nyitottságunkkal, vállalkozó szellemünkkel és multidiszciplináris megközelítésünkkel azon dolgozunk, hogy fenntartható megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek hatással vannak a társadalomra. Négy profiltémára összpontosítunk: Összekapcsolt világ, Kormányzás a társadalomért, Humán egészség- és élettudományok és Tudomány a fenntarthatóságért.

Az egyedülálló és multidiszciplináris egyetem

A VU Amsterdam egy egyedülálló egyetem bölcsészettudományi, STEM-, társadalomtudományi és orvostudományi karokkal. Oktatásunk és kutatásunk szorosan összefügg. Kutatási vezető pozíciónkat erős társadalmi orientációval ötvözzük, ami kiváló nemzetközi hírnevet eredményezett. Oktatásunk és kutatásunk kifejezetten multidiszciplináris. Ezt erősíti, hogy karaink egy kampuszon találhatók. Igazi egyetemi egyetem vagyunk a Zuidas Tudásnegyed szívében, megosztva kiváló nemzeti és nemzetközi pozícióját és elérhetőségét.

Üzleti és Gazdaságtudományi Iskola

A School of Business and Economics (SBE) áthidalja a közgazdaságtan és az üzleti adminisztráció kutatását és oktatását

Céllal hiszünk a tudományban. Karunk hallgatói, tudósai és munkatársai kortárs üzleti adminisztrációs és közgazdasági ismereteket sajátítanak el és terjesztenek, hogy hatékonyan tudjunk reagálni a világunk előtt álló gazdasági és társadalmi kihívásokra. Most és a jövőben.

Meggyőződésünk, hogy az együttműködés, a nyitottság és a társadalmi felelősségvállalás az egyetlen út előre – a tudomány, az üzleti élet és a társadalom számára. Arra képezzük diákjainkat, hogy olyan tudományos polgárokká váljanak, akik világosan látják értékeikat és eszméiket, akik megváltoztatják a világot.

Statisztika

A Vrije Universiteit Amsterdam 26 370 hallgatónak ad otthont, mintegy 15 000 alapképzési és 11 500 mesterképzési hallgatóval. A diákság több mint 4000 nemzetközi diákot foglal magában, akik sokszínűséget hoznak az egyetemen. A természettudományi karon a legmagasabb a hallgatói létszám, ezt követi az üzleti és közgazdasági kar 6911, illetve 4918 hallgatóval.

  Campus jellemzői

  A VU Amsterdam nyüzsgő központi kampusszal rendelkezik Amszterdam Zuidas tudásnegyedében. A legmodernebb oktatási és kutatási létesítményekkel a campus összehozza a hallgatókat, az oktatókat, az üzleti közösséget és a civil társadalmi szervezeteket olyan környezetben, amely ösztönzi az együttműködést.

  A VU Campus egy olyan hely, ahol az emberek találkoznak egymással, és ahol az együttműködés új formái születnek. Az amszterdami Zuidas innovációs negyed és a közeli Schiphol repülőtér szomszédságában könnyen megközelíthető találkozóhellyé teszi.

  A VU Amsterdam egy nemzetközi közösség, amely más tudásközpontokkal működik együtt, és együttműködik az üzleti közösséggel, valamint a civil társadalmi szervezetekkel. A VU Campust folyamatosan alakítják és fejlesztik, hogy megfeleljen korunk kihívásainak és igényeinek.

  A VU Campus létesítményei

  • Vendéglátás
  • Egyetemi könyvtár és tanulmányi helyek
  • VU Boekhandel (könyvesbolt)
  • Rialto, Griffioen és a VU ART SCIENCE Galéria
  • Zuidas botanikus kert
  • Repro

   Belépők

   A VU Amsterdam mind a hazai, mind a nemzetközi hallgatóknak lehetőséget kínál arra, hogy felsőoktatási tanulmányokat folytassanak olyan tárgyak széles körében, mint az egészségtudomány, az üzleti élet és a matematika, a mérnöki tudomány, a jog és a kormányzás stb.

   Hol lehet jelentkezni: VUNet jelentkezési portál
   Pályázati díj: 100 EUR
   Jelentkezési követelmények:

   • Minimális GPA 3,0
   • A hallgatóknak be kell nyújtaniuk hivatalos tanulmányi átirataikat azoktól az intézményektől, amelyekben legutóbb részt vettek
   • Az angol nyelvtudás igazolása
   • Érvényes útlevél másolata

   Vízumkövetelmények

   A Vrije Universiteit Amsterdam abban segít a hallgatóknak, hogy nevükben holland diákvízumot kérnek. Bár a folyamat egyszerű, a vízum jóváhagyása körülbelül egy hónapot vesz igénybe. Ezért azt javasoljuk, hogy a hallgatók időben fejezzék be a folyamatot.

   A holland diákvízumhoz be kell nyújtania az alábbi dokumentumokat:

   • Útlevél, amelynek legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
   • A schengeni tartózkodási engedély másolata, ha van
   • Az angol nyelvvizsga eredménye kötelező
   • A pénzügyi igazolást is be kell nyújtani
   • A hallgatóknak a hosszú távú vízumdíjat és a tartózkodási engedélyt is fizetniük kell, ami 250 euró

   Öregdiák statisztika

   Akkreditációk

   EFMD Equis AkkreditáltAACSB akkreditált

   Helyszínek

   • Amsterdam

    De Boelelaan,1105, 1081 HV, Amsterdam

   Kérdések