Keystone logo
Waseda Business School

Waseda Business School

Waseda Business School

Bevezetés

Waseda Business School (WBS) – A

A WBS Master fokozatot adományoz azon személyeknek, akik a legújabb kutatási eredményeket tükröző, megfelelő értékelési standardokon alapuló üzleti oktatási programot végeztek, és magas szintű gyakorlati szakértelmet és döntéshozatali készségeket szereztek vállalatvezetőként. Üzleti adminisztráció (MBA), illetve a nemzetközi szabványokon alapuló fejlett pénzügyi ismereteket és elméletet elsajátítók számára a pénzügyi mesterképzés (MSc in Finance) fokozatot. Három programunk van, amelyek mindegyike angol nyelven zajlik (néhány kurzus japánul is elérhető)

A WBS kiegyensúlyozott, oktatási tantervet tud nyújtani a választható kurzusok széles skáláján keresztül, beleértve a globális perspektívák és a szakmai etika művelését, annak érdekében, hogy rengeteg tanulási lehetőséget kínálhasson elméleti és empirikus megközelítésben, valamint alkalmazásában.

Küldetésünk

A WBS dinamikus tanulási közösséget hoz létre minden érdekelt fél számára, katalizátorként éleslátó és felelősségteljes globális vezetők kifejlesztésében, amelyek gyakorlati vezetési ismeretekkel rendelkeznek.

Campus jellemzői

Élet a WASEDA-nál

Számos módja van annak, hogy bekapcsolódjon és felfedezze érdeklődését a(z) Waseda Business School . Az alábbi részekben többet megtudhat diákjainkról, az általuk kedvelt eseményekről és hagyományokról, valamint arról, hogy hol és hogyan élnek Tokióban.

Élet a WASEDA-nál – Waseda Business School (Graduate School of Business and Finance)

Tokióban élni

A lakhatási és általános mindennapi élettel kapcsolatos információk, valamint a diákvízum megszerzéséhez szükséges átfogó útmutató a Nemzetközi Oktatási Központ honlapján található.

Tokió szórakoztató, tiszta, biztonságos, divatos, világszínvonalú megaváros, több háromcsillagos Michelin-étteremmel, mint Párizsban, és különféle speciális bárokkal, amelyek a legjobb mikrosört, szakét és bort kínálják. Az életminőség Tokióban rendkívül magas, és az a tény, hogy a japánok várható élettartama a világon a legmagasabb, nem meglepő.

Tokió olyan kulturális tárgyakat állít elő, mint az animék és mangák, amelyek világszerte népszerűek. De van itt egy ethosz is, amelyet Sophia Coppola Lost in Translation című filmje ragad meg, amit meg kell tapasztalni, hogy megértsük.

Tokiónak csodálatos tömegközlekedési rendszere van. Így könnyedén elérheti a múzeumokat, művészeti galériákat, koncerteket és sporteseményeket, szumóbirkózást és különféle kulturális fesztiválokat. Tokió két nemzetközi repülőtere (Haneda és Narita) könnyű utazást tesz lehetővé Ázsiában és azon túl is.

Tokió egyben a világ harmadik legnagyobb gazdaságának üzleti és politikai központja, és egy csomópont, amely összeköttetést nyújt Ázsia többi részével. Itt található a legtöbb Fortune 500 japán cég és a Fortune 500 multinacionális cég japán leányvállalatainak többsége. Ebben az értelemben Tokió maga olyan, mint egy élő laboratórium az üzlet iránt élénken érdeklődők számára. Tehát azt mondják, hogy Tokió tökéletes környezet azoknak a diákoknak a világ minden tájáról, akik Ázsiában szeretnének MBA fokozatot szerezni. A legjobb az egészben, hogy még a japánul nem tudó diákok is arról számolnak be, hogy nagyon élvezik a tokiói életet.

Felszerelés

HyFlex Tanterem

Könyvtárak

A WBS hallgatói az alábbi könyvtári lehetőségekhez férhetnek hozzá. Az alábbiakban feltüntetett órák a könyvtárak tanítási ideje alatti nyitvatartási idejét jelentik. Kérjük, ügyeljen arra, hogy a szünetekben ellenőrizze a nyitvatartási időt.

 • Üzleti könyvtár (10. emelet, 11. épület)
  Ez a könyvtár referenciaanyagokat, például könyveket és folyóiratokat kínál a kereskedelem és az üzleti élet területén oktatók és végzős hallgatók számára. Egyes anyagok kölcsönözhetők (legfeljebb két tétel két hétig).
 • Business Library Reference Room (10. emelet, 11. épület)
  A Business Library egy mellékelt referenciaszobával rendelkezik, amely körülbelül 50 férőhellyel rendelkezik a hallgatók számára.
 • S. Takata Memorial Research Library (2. épület)
  Az S. Takada Memorial Research Library a társadalomtudományi oktatók és végzős hallgatók használatának szentelt kutatási anyagokat, valamint idegen nyelvű könyveket és folyóiratokat kínál. Az összesen több mint 320 000 tételt tartalmazó gyűjteményben a végzős hallgatók böngészhetnek, kölcsönözhetnek, másolhatnak, a létesítmény 110 férőhellyel rendelkezik. Ez a könyvtár hosszabb ideig tart nyitva, mint az egyetem más könyvtárai, és még a felvételi vizsgaidőszakban is, ez a könyvtár nagyon hasznos lesz a WBS hallgatói számára, különösen azoknak, akik idegen nyelvű anyagokhoz szeretnének hozzáférni. A könyvtár meglátogatásához a 2. épület felőli oldalon lévő déli bejárat felől lépjen be, majd menjen fel a 3. emeletre.
 • Diákolvasó (alagsor, 11. épület)
  Ezt a lehetőséget elsősorban a Kereskedelmi és Nemzetközi Liberális Tanulmányok Egyetemi hallgatói használhatják, de böngészésre és kölcsönzésre a végzős hallgatók is igénybe vehetik.
 • Az egyetem teljes könyvtári rendszere
  A hallgatók hozzáférhetnek a Központi Könyvtárhoz és az egyetem egyéb könyvtári létesítményeihez is.

Bevezetés a 11-es épületbe

Waseda Business School A Waseda Egyetem egyik legújabb épületében – a 11-es épületben – található, a fő Waseda Campuson. Az épület 2009-ben készült el a Daiwa Securities Group Inc., Japán egyik legnagyobb értékpapírcégének pénzügyi támogatásával. Az épület több tantermi elrendezésű, és minden tanterem korszerű oktatási technológiával van felszerelve.

A WBS hallgatói főleg a 9. és 11. emeleten vesznek részt. A tanulók csoportos tanulásra is fenntarthatnak tantermeket, ha a termeket nem használják tanórákra. A 11-es épületben számos hálózati hozzáférési pont található, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy hozzáférjenek a Waseda Egyetem nagy sebességű vezeték nélküli hálózatához.

  Akkreditációk

  EFMD Equis AkkreditáltAACSB akkreditált

  Helyszínek

  • Tokyo

   WASEDA Business School Admissions Office 3rd Floor, Bldg.11 1-6-1 Nishi-Waseda, Shinjuku-ku Tokyo 169-8050 JAPAN, , Tokyo

   • Singapore

    50 Nanyang Ave, Singapore 639798, , Singapore

    Programok

    Kérdések