Keystone logo
Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Bevezetés

A rövid bevezetés a ZUEL

Zhongnan Egyetem Közgazdasági és Jogi, egyetemi humán és társadalomtudományok közgazdasági, menedzsment és jog a három fő tudományágak, összehangolják öt más tudományágak, beleértve az irodalom, a történelem, a filozófia, a tudomány és a mérnöki, egy felsőoktatási intézmény közvetlenül Az Oktatási Minisztérium és az egyik egyetem által szponzorált "211 Project", valamint az egyik legfontosabb egyeteme "985 Project" Advantage Fegyelem Innovációs Platform. Az egyetem két egyetemen-the South Lake Campus és a Shouyi Campus, a korábbi lény mellett található a gyönyörű dél-tó és az utóbbi közel a híres történelmi helyén Wuhan város, a Yellow Crane Torony.

(1) Szilárd Történelmi Alapítvány

Az intézmény elődje, Zhongyuan Egyetem által alapított Zhongyuan Hivatal Központi Bizottságának a Kínai Kommunista Párt a Teng Hsziao-ping, mint az első titkára és a második titkára Chen Yi a rendező az előkészítő bizottság. 1953-ban, a szerkezetátalakítás során a nemzeti felsőoktatási intézmények, Zhongnan Institute of Finance és Gazdaságtudományi Zhongnan Institute of Politics and Law alakult rendre alapján Institute of Finance és Gazdaságtudományi Intézet Politika és törvény Zhongyuan Egyetem, integráló programok A gazdaság és gazdálkodás és szervezeti egységeinek Politikai és Jogi Szun Jat-szen Egyetemen, Jinan Egyetem, Guangxi Egyetem, Hunan Egyetem, Henan Egyetem stb a hat tartományában Central South China. 1958-ban, Zhongnan Institute of Finance és Gazdaságtudományi Zhongnan Institute of Politics and Law, Zhongnan politikai káderek "Training School és a Department of Law of Wuhan Egyetem álltak össze Hubei Egyetem. 1971-ben Hubei University átnevezték Hubei Vocational School of Finance és Gazdaságtudományi.

A Jan.1978, a fent említett iskolai átnevezték Hubei Institute of Finance és Gazdaságtudományi jóváhagyásával a Hubei tartományi kormány és része volt a listán az első tétel a felsőoktatási intézmények, amelyek számára engedélyezték, hogy beiratkozik az egyetemisták és a diplomásokat országosan. Januárban 1979 jóváhagyásával az Állami Tanács, Hubei Institute of Finance és Gazdaságtudományi került felügyelete alatt mind a Pénzügyminisztérium és a Hubei tartomány, a korábbi átveszi a vezetést. Decemberben 1984, amely a Department of Law of Hubei Institute of Finance és Gazdaságtudományi Zhongnan Institute of Politics and Law helyreállt vezetése alatt Igazságügyi Minisztérium. Szeptemberben 1985, Hubei Institute of Finance és Gazdaságtudományi átkeresztelték Zhongnan Egyetem Pénzügy és Gazdaságtudományi. Teng Hsziao-ping írva a neve az egyetem személyesen. 2000 februárjában, a jóváhagyás után az Állami Tanács Kína, Zhongnan Egyetem Pénzügyi és Gazdasági Zhongnan Institute of Politics and Law egybeolvadt-Zhongnan University of Economics and Law, amely hivatalosan megalapította május 26-án 2000. A részleteket lásd az ábrát 2-1 A fejlesztési ZUEL. Mivel az egyesülés, az intézmény eddig is nagy eredményeket ért el az infrastruktúra, kar, kutatási és szolgáltatási a társadalom számára. 2005 szeptember, ZUEL lett egyik egyetem által szponzorált "211 Project". In október 2012-ben az Oktatási Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, és a Hubei tartományi kormány közösen aláírt egy megállapodást, hogy közösen építeni az egyetemen.

(2) magasan képzett oktatók Csapat

A University áll 20 iskolában, mint például az MBA Iskola, a School of Economics, a School of Business Administration, a School of Accounting (beleértve a MPAcc Center), a School of Finance és adózás, a School of Finance, a School of törvény, valamint a School of Public Administration (beleértve a MPA center), stb Már több mint 20 közigazgatási szervek, mint például a University Iroda, az Emberi Erőforrás Iroda, a Fejlesztési és Tervezési Hivatal, az Oktatási Ügyek Hivatala, a Tudományos Kutatási Hivatal, a Nemzetközi Kommunikációs Hivatal, a Pénzügyi és Számviteli Hivatal, az Információs Közigazgatási Hivatal A Logisztikai Hivatal, a karriertervezés Guidance Office, stb Ez is több mint 10 szerveket alatt a közvetlen vezető, mint például a könyvtár, a Fájl Közigazgatási Hivatal, a Kísérleti Oktatási Központ of Economics and Management, a joggyakorlat Kísérleti Oktatási Központ, stb

Van egy teljes munkaidős oktatók és adminisztratív személyzet tagjai 2600 at ZUEL, beleértve a 1600 tanárok, akik közül több mint 200 professzorok, 500 docensek és 160 doktori felügyelők. Ez egy csoportja megtudta, tudósok, akik szerzett presztízse a tudományos világban a humán és társadalomtudományi itthon és külföldön. Ennek a csoportnak van egy tanár, aki a Cheung Kong Tudósok Program és tizenkilenc professzorok, akik a Chu Tian Scholars Program. Negyvenhét tanárok élvezik a különleges kormányzati juttatások az államtanács, míg tizenhárom másik tanárok élvezik speciális állami támogatások Hubei tartomány, valamint harminckét tanárt, elnyerték a "fiatal szakemberek Hubei tartomány kiemelkedő hozzájárulás". Mivel a tizedik ötéves terv, két tanár is megkapta a "Kiváló Fiatal tanárok" az Oktatási Minisztérium; Kilenc tanárok már a Fiatal tanárok támogatási terv által támogatott, az Oktatási Minisztérium; Huszonnégy tanárok már a New Century kiváló tehetség támogatás terve Oktatási Minisztérium; négy tanár volt tagja a New Century százezer tízezer Talents Project of China; Egy tanár már a határon Century 111 Talents Project Hubei tartomány; és harminc tanárok voltak tagjai a New Century magas szintű Talents Project Hubei tartomány. 2000 óta több mint 800 fő kutatási projektek az állami és tartományi szinten történő teljesítésével ZUEL kar tagjai, amelyek közül 200 projekt volt a Nemzeti Társadalomtudományi Alap, Nemzeti Természettudományi Alap és a legfontosabb projektek Oktatási Minisztérium; és 600 támogatta: Oktatási Minisztérium, a Pénzügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium. Több mint 20.000 kutatási eredmények értek el, köztük több mint 900 monográfiák, több mint 1000 tankönyvek, és több mint 17.000 téziseket, amelyek több mint 600 megjelentek a külföldi országokban.

(3) teljes oktatási rendszer

ZUEL több mint 20.000 teljes munkaidőben egyetemisták, több mint 6000 utáni diplomások, 900 doktori és 9000 felnőttképzésben tanulók, és beiratkozik több mint 400 külföldi diákok minden évben is. Ez büszkélkedhet három fő tudományágak, azaz közgazdaságtan, jog, és a menedzsment. Fegyelem integráció, versenyképes tudományágak, minőségi szakok, képzések zászlóshajója, kidolgozott tankönyvek, és képes tanárok kombinált létrehozni egy hang oktatási rendszer. Eddig, ZUEL már a kísérleti program Egyetemi hallgatók "Innovation három évig.

(4) kiváló oktatási minősége

Az egyetem nagy jelentőséget tulajdonít az oktatás minőségének. Formálja az oktatási filozófiája felvázoló "Student-orientált oktatás", "Total Quality Control", "Special versenyképesség", és a "koordinált fejlesztés" betartásával elve "Talent-pártolója First". Közben kiemeli annak előnyeit a képesség-kibontakoztató az "Innovatív, integrált és nemzetközi". Például a University biztosít a hallgatók a következő tanfolyamokat ami annak sajátosságait, angol törvény, Újságírás törvény, Újságírás Közgazdaságtudományi Igazságügyi Számviteli, gazdasági etika, közgazdaságtan törvény, Gazdasági Nyomozó, hogy csak néhányat említsünk. Azt is országosan kezdeményezett a következő három nyilvános compulsories: "Gazdálkodási", "alapjai törvény", és "alapjai Management", hogy mozdítsák elő az integráció és a fúziós három kulcsfontosságú tudományokban. Mint az egyik legnagyobb alapok ápolása gazdasági és pénzügyi tehetsége, a University örökölte, és folytatta a finom hagyományok és tartani megreformálása az elmúlt több mint fél évszázad, és formáló fogalma "Running elsős Oktatási megkülönböztető jegyei" módja és tehetséggondozó kell. Ennek eredményeként, a központi versenyképességét a diákok elsajátították. A foglalkoztatási ráta a diákok tartja rangsor első országosan munkahelyek magasabb soraiban.

(5) Az aktív Szociális Szolgálat

Kitartással ötvözi a tudományos kutatás építése korszerűsítése, ZUEL ad teljes játék a három funkció, azaz irányítási feladatokat, a filozófia és a társadalomtudományok, tanácsadás funkciója számos kutatási munkák, valamint szerviz funkció által kínált kar tagjai. ZUEL fogalmazott a stratégia a "Double-orientáció" (vagyis törekvés elméleti eredmények az alapkutatás és a valós világ promóció alkalmazott kutatás), és a "nemzeti jövőképet Hubei hangsúly, Aktív részvétel sajátosságait". Vezetett a stratégiát, ZUEL, kihasználva kiemelkedő tudományágak, arra törekszik, hogy létrejöjjön egy agytröszt a pénzügyek területén és a jog, hozzon létre egy intellektuális szolgáltatás Logo kompatibilis a Nemzeti stratégia a "The Rise of Central Kína" a 21. században ". Ennek eredményeként ZUEL végre lehetővé teszi magát kínál erős szellemi támogatása előmozdítására irányuló nemzeti szellemi tulajdon stratégia, építési jog és a gazdaság fejlődését.

(6) gyorsabb fejlődése nemzetközivé.

A nemzetközi tudományos cserék, ZUEL kifejlesztett, világszerte kooperatív kutatási és felsőoktatási csereprogramok kapcsolatokat az egyetemek és kutatóintézetek több mint húsz ország és terület az amerikai kontinensen, Európában, Ázsiában és Óceániában. Az egyetem futni közös programok Vizuális Kommunikáció tervezése (tájékozódás animáció és játék) és a Film Studies (tájékozódás képi tartalom) a Dongseo Egyetem Koreában. Azt megalapította a Konfuciusz Intézet a State University of New York at Stony Brook (SBU), és programok árfolyamai hallgatók a svédországi Lund Egyetem, Université de Cergy-Pontoise Franciaországban, Calais Magas Business School Franciaországban, Université Jean Moulin- Lyon Franciaországban, ESC Saint-Etienne Franciaországban, Oita Egyetem, Japán, és a SBU. Az egyetem közös programokat Cardiff University és a University of Glasgow Nagy-Britannia, University of West Georgia az amerikai, Canterbury Egyetem Új-Zéland és Curtin University of Australia. A külföldi diákok érkeznek több mint 70 országban. Az egyetem évente beiratkozik több mint 400 nemzetközi diákok. Szélesíteni a nemzetközi látás kar és javítsák kutatási kompetencia, az egyetem nem alkalmazza a "Million Project" (elosztásakor 1 millió jüan évente), hogy egyedül a fiatal gerincét tanárok kapjanak tengerentúli képzés. Alatt 2007-2012, 153 tanár feladták a tengerentúli javulást tartózkodás 6-24 hónap. Az elmúlt években, az egyetem, az időközben, fokozza hozza a kiváló külföldi oktatók. Manapság már szintén több mint 60 tanár, aki megkapta a doktori fokozatot a külföldi egyetemeken.

(7) Kiváló Beiskolázási feltételek

Az egyetem, amely egy olyan terület több mint 461 hektár lakások területe több mint 1.110.000 négyzetméter, az egyik 100 egyetem Kínában, amely először felszerelt intranet. Fel van szerelve a jó oktatási létesítmények, beleértve a multimédiás tantermek, nyelvi laborok, speciális laboratóriumok, Moot Court és a Forensic Science azonosítása Központ Criminal Justice School, és kísérlet-központok School of Business Administration, School of Accounting, School of Information és Biztonsági Mérnöki és School of Journalism and Mass Media, stb A könyvtár rendelkezik több mint 3 millió kötet könyv, több mint 2,8 millió e-könyvek, és a több évtizedes adatbázisaiban szakirodalom a keresést és teljes szövege használható funkciókat.

Az elmúlt több mint 60 év óta alapító, az egyetem, tapadt a mottója a "Tanult, Rational, erényes, és odaadó", és az általa végzett oktatási filozófiája "Self-termesztés, Integrity, innováció, és a tökéletesség", egymás Kiderült, mintegy 300.000 diplomások minden szinten az ország számára. Ők nagyon elismert és dicsért lévő társadalmi azok nagy kaliberű, és kiváló minőség, a különböző szakok és fok. Sok ilyen diplomások váltak magas rangú kormányzati tisztviselők, tudományos elit, és az üzleti mágnás.

2013-ban, az egymást az egyetem vezetése fokozatosan befejeződött. Az új szint kerül meghatározásra az alábbiak szerint: "épület első osztályú kutatás-orientált egyetemi humán és társadalomtudományok sajátosságait". Várhatóan megvalósítani az összehangolt fejlesztése több tudományág megőrizve előnyeit a három kulcsfontosságú tudományokban-közgazdasági, jogi, és a menedzsment. Az elmúlt években szerint a teljes nemzeti telepítési az Oktatási Minisztérium, az egyetem kiemelten fontosnak tartja, hogy a fejlesztés a Professional Master-programok MBA és Emba. Várható, hogy az elkövetkező 5 év során a teljes felvételi a Professional Master diák vesz fel 50% -át. A University tette kedvező politikák Professional Master programok szempontjából beiskolázási tervben, szakmai és gyakorlati oktatók kiválasztása, és pénzügyi támogatást.

Állapota az MBA Iskola

ZUEL között volt a második széria egyetemek Kínában kínál MBA program 1994-ben; és 2002-ben ez volt az egyik első tétel egyetemek Kínában kínál EMBA program. ZUEL nagy jelentőséget tulajdonított annak MBA képzés, és mint ilyen, előadott az iránymutatások a "fejlődő MBA képzés az egész intézmény támogatását". Aztán 2000-ben, ZUEL létre az MBA Oktatási Központ, így ez egy iskola állapota. 2004-ben, amely a sikeres működésének középpontjába, ZUEL megalapította a MBA Iskola és engedélyezett, ez még csak iskola kínál MBA és Emba programok. Mint üzleti iskola egyetemi szakosodott Pénzügy és Gazdaságtudományi fut az MBA oktatás ragaszkodó képviselő jellemzői és előnyei a pénzügyi és jogi előírások.

Az MBA School, felelős oktatási, a tudományos kutatás és menedzsment, létrehozta a MBA Iroda, Pénzügyi Iroda, MBA Programiroda, EMBA Programiroda, EDP Programiroda, Karrier Iroda, Alumni szervizrészlegének International pénzváltó, Nemzetközi Akkreditációs Iroda 19 Nyílt tanítási szakaszok, és három kutatóközpontok beleértve Központ összehasonlító kutatás a kínai és külföldi MBA képzés, "kínai pénzügyminiszter" Management esetek Kutatóközpont és Központ Corporation Érték Research.

Az iskola jelenleg kínál teljes munkaidőben MBA program, a részmunkaidős MBA program, a részmunkaidős EMBA program és a nem-fokos EDP programot. Az iskola felszerelt önálló létesítmények, beleértve tantermek, referencia szobák, apartmanok diák és így tovább, kizárólag MBA és Emba diákok. A 2013 végéig, az iskola volt ruházott MBA fok, több mint 2500 diák és EMBA fok több mint 1500 diák.

A több mint 20 éves kutatási és feltárási, hírneve és értéke School széles körben elismert a társadalom által. A december 2009-ben Prof. Wang Haisu, az egykori dékánja Iskola, jutalmul "a Nemzeti Kiváló adminisztrátora MBA oktatás". Szerint a 2012-es MBA Oktatási és foglalkoztatási iránymutatás által kiadott QS (Quacquarelli Symonds) Nagy-Britannia, a teljes beiratkozási és a diplomások, illetve rangsorolják a 8. és az 5. a kínai szárazföldön. Összhangban a "2013 legbefolyásosabb MBA Billboard of China" által kiadott magazin "World Vállalkozók" égisze alatt a világ vezető csoport, a EMBA program a School rangsorolva a 8. a listán a "legbefolyásosabb EMBA programok Kína "és az MBA helyen a 12. a listán a" legbefolyásosabb MBA programok of China ". Az augusztus 2011-ben az MBA Iskola letette a AMBA akkreditáció, ami tovább növeli a működési szintű MBA és Emba programok az egyetem, valamint az oktatási minőség és a nemzetközivé Iskola és programok. Által AMBA akkreditáció, a School, corporating a fejlett MBA képzés szabvány a fegyelmi jellemzőit az egyetem, létrehoz egy új megközelítés MBA képzés, amely egyszerre nemzetközivé vált, és mélyen gyökerezik az üzleti gyakorlatban a kínai vállalatok.

Rövid bevezetés a MBA Kar

2010 és 2013 között, az összes MBA School MBA és Emba természetesen a tanárok és témavezetői elérte 227. Ezek közül 173 a tanárok szolgálnak természetesen a tanárok és témavezetői az MBA programok, míg 122 a EMBA programok. Néhány tanár dolgozik mindkét program. Jelenleg 5 főállású tanárok az MBA Iskola és 44 tanár intézményen kívüli, a többit más iskolák pedagógusai, a ZUEL. Az iskola irányítja a kar tagjai a nyitott tanítási szakaszok. Táblázat 1-2, legmagasabb fokú és szakmai címek a kar tagjainak listáját. Táblázat 3. és 4. listái MBA és Emba core kar tagjai.

Állami Kísérleti Oktatási Központ of Economics and Management

Az egyetem rendelkezik egy "Állami Kísérleti Oktatási Központ of Economics és a menedzsment". Ez magában foglalja egy gazdasági Management Oktatási Intézet és tizenhat év feletti laboratóriumok, beleértve a pénzügyi és adózási, Public Economics, makrogazdasági elemzés, banki és az értékpapír, a pénzügyi tervezés, beruházás és a projekt, a biztosítás és a biztosításmatematikai, alkalmazott statisztika, Electronic számítás, Manuális Munkaügyi, E- commerce, átfogó szimulációs, modern logisztikai, Merchandising és Tudományos Technology, UFIDA és Kingdee ERP laboratóriumok. A teljes terület a laboratóriumok mintegy 3860 négyzetméter. Ez 1899 db műszerek értéke RMB 15 millió és tizenhat lakosztályok szoftver. A Központ vállalja oktatás, kísérlet és szakmai tevékenységek beiratkozott hallgatók az érintett képzések, mint például E-commerce, üzleti adminisztráció, emberi erőforrás menedzsment, logisztika, marketing, és a nemzetközi gazdaság és kereskedelem. A központ nyitva áll a személyzet és a diákok az intézmény, amely nyitott stílusú kísérletek.

Business Administration Kísérleti Központ

2013-ban, alkalmazkodva a informinization az MBA és távoktatási MBA képzés, a School befektetett több mint 3 millió jüan építeni "Business Administration Kísérleti Oktatási Központ" kielégíteni IT-orientált és távoktatási. Az Oracle és a HAND Enterprise Solutions Co., Ltd, országosan kiemelt IT tanácsadó cég, co-felépíti a Lab az iskolával. ERP szoftver az Oracle telepítése a közösen kifejlesztett "Szimulált átfogó menedzsment Kísérleti pálya".

Informatikai támogatás

Mint az egyik első 100 egyetem Kínában, hogy fejlessze intranet, ZUEL kínál stabil és gyors intranet szolgáltatást diákok számára az egyes kollégiumi, amely lehetővé teszi a diákokat, hogy keressen naprakész tudományos források kellő időben és megfelelő módon. Mind a hallgatók az egyetem nem csak látogasson el a könyvtár tudományos források, vagy e-adatbázisokat campus, hanem lehet egy távoli látogatása számlaszámot.

Az MBA Iskola, kihasználva az információs technológia, megépítette a következő platformokon, mint például a Financial Management Platform, MBA Átfogó Management Platform, EMBA oktatási platformot, Student Online kommunikációs platform, a diákok tanulását Platform, Alumni Service Platform, stb Az iskola felszerelte a tantermek és a könyvtár informatikai infrastruktúrát kell biztosítani a hatékony igazgatási szolgáltatási és kényelmes tanulási és kommunikációs közötti kar és a diákok.

Helyszínek

 • Wuhan

  182# Nanhu Avenue, East Lake High-tech Development Zone

  • Wuhan

   SHOUYI Campus: 114 Wuluo Road , 430060, Wuhan

   Kérdések